Rendőrség: „Könnyek, félelem, bizonytalanság, kétségbeesés…ezt látjuk az ukránok arcán”

Rendőrség: „Könnyek, félelem, bizonytalanság, kétségbeesés…ezt látjuk az ukránok arcán”

„Az elmúlt éjszaka folyamán több száz ukrán lakos, valamint más országok állampolgárai áramlottak Szlovákia területére, hogy megmentsék az életüket” – írták a rendőrök.

A rendőrök közölték, hogy az érkezők fegyelmezetten viselkedtek, nem jelentettek incidenst. A jelenlévő rendőrök meghallgatták azoknak a szívszorító történeteit, akik mindent elveszíthetnek.

Hírdetés

„Otthonaikat és családjaikat hagyták hátra. Nem tudtak mindannyian elmenekülni. Ukrajna éjszaka mozgósítást hirdetett, és nem engedi ki a 18 és 60 év közötti férfiakat. Ezért egyes autók és gyalogoscsoportok csak nőkkel és gyerekekkel voltak tele. A családokat megosztották. A férfiak nem tudtak velük jönni. Míg egyes családok lelkesen egyesültek rokonaikkal a határ szlovák oldalán, másoknak nem volt hová menniük. Nem volt senkijük. A Vöröskereszt segítő kezet nyújtott.Egyes gyerekek jobban, mások rosszabbul birkóztak meg a költözéssel. A legnagyobb ellenség a hideg volt. Néhányan a kicsik közül láthatóan sokkot kaptak” – írták.

Egy kislányról csatoltak fotókat, aki a nagyszüleinél kirándult Ukrajnában, érte az édesanyja jött, majd az apja után mentek egy másik országba. Azzal számolnak, hogy a nagyszülőknek is menekülniük kell.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »