Rendőrökre támadt, az egyikük kezét is eltörte egy kapatos banda leghevesebb tagja

A Debreceni Járásbíróság vasárnap egy hónapra elrendelte annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki eltörte egy intézkedő rendőr kezét. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsítja a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

A Debreceni Törvényszék közleményében nem szerepel, melyik településen történt az incidens, csak annyit tudni, hogy a gyanúsított szigethalmi. Azt írják: "egy a megyében lévő településről" május 29-én, pénteken, éjjel fél 12 körül csendháborításról érkezett bejelentés. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol az ott tartózkodók nem voltak együttműködőek. Nem akarták igazolni magukat, a gyanúsított pedig becsmérlő kijelentést tett a rendőrökre.

A ház udvarán több mint tízen voltak, ezért a rendőrök erősítést kértek. A rendőrök ki akarták nyitni a kertkaput, amit a túloldalon állók nem hagytak, és obszcén szavakkal illették az egyenruhásokat.

Hírdetés

A gyanúsított részeg volt, és meg akarta ütni az egyik intézkedő rendőrt, aki azonban el tudott hajolni. Ezután az egyenruhások nekifeszültek a kertkapunak, amit sikerült betolniuk. A rendőrök bementek az udvarra, azonban eközben a 42 éves gyanúsított két kézzel nagy erővel betolta a kaput, amely rázáródott az egyik rendőr kezére. A járőr nyolc napon túl gyógyuló, többszörös csonttörést szenvedett.

A rendőr még ki tudta nyitni a kaput, és az előtte haladó társa segítségére sietett, majd intézkedés alá vonták az udvaron állókat. A 42 éves férfi nem engedte megbilincselni magát, végig szabadulni próbált a fogásból, az egyik rendőr láthatósági mellényét is megfogta és leszakította. A rendőrök végül lefújták könnygázspray-vel, és megbilincselték a férfit.

A bíróság álláspontja szerint indokolt az egy hónapos letartóztatás, mivel megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított- a büntetés várható mértékére tekintettel – megszökne, elrejtőzne. A nyomozási bíró indoklásában azt is elmondta, hogy bár a férfi büntetlen előéletű, azonban a rendőri intézkedésnek nagy erővel és kitartó szándékkal végletekig ellenállt, továbbá a járványhelyzet idején a szabályok betartása és a rendőrök védelme is különösen fontos. A bíróság végzése nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezett.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »