Rendőrökre lőttek Bőnyben – az egyikük meghalt

Rendőrökre lőttek Bőnyben – az egyikük meghalt

Lövöldözés volt szerda reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, a hatóságok egyelőre nem adtak bővebb tájékoztatást. A kisalfold.hu úgy tudja, az akcióban egy rendőrt is találat ért, és életét vesztette. A mentőhelikopter még nem tudott elindulni a helyszínről.

Fegyvereket kerestek nála

A kisalfold.hu információi szerint a bőnyi férfi még azelőtt kilőtt a rendőrökre, hogy bekopogtak volna hozzá – házkutatásra indultak ma reggel, állítólag illegálisan tartott fegyvereket kerestek nála. Ekkor találta el az egyik rendőrt végzetesen. A lap úgy tudja, a rendőrök combon lőtték a nyugdíjast, akit azóta elfogtak, most mentő viszi a győri kórházba. A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tevékenységének köze van a TEK-akcióhoz, a vélt elkövető Gy. I.

A lap szerint a vélt lövöldöző egy idős férfi, meg nem erősített információik szerint az elkövetőt elfogták. Szintén a kisalfold.hu információja, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tevékenységének köze van a Terrorelhárítási Központ (TEK)-akcióhoz.

Hírdetés

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a TEK munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »