Rendőrökkel, határrendészekkel, nemzetbiztonságiakkal szerettetné meg a betolakodó kontinensfoglaló idegeneket a Soros-szervezet

Belügyi dolgozóknak tartana ideológiailag erősen elfogult érzékenyítőtréninget egy olyan alapítvány, amelynek finanszírozói között egyaránt feltűnik Soros György Nyílt Társadalom Intézete (OSI) és a Norvég Alap. Az Artemisszió az utóbbi időben kormányellenes akcióival hívta fel magára a figyelmet.

Támadta a civil- és a felsőoktatási törvényeket, valamint a határzár megerősítését is, miközben nem tudni, hogyan került az állami továbbképzési rendszerbe.

Interkulturális kompetenciafejlesztés a rendészeti területen dolgozók számára – OSI és a Norvég Alap által az elmúlt években több, mint 50 millió forinttal kitömött Artemisszió Alapítványnál így nevezik azt a tréninget, amelynek célja belügyi szakemberek érzékenyítése a migráció és a másság iránt.

A háromszor kétnapos kurzust „a rendészeti területen dolgozó szakemberek, így a büntetés-végrehajtási, a határrendészeti, az igazgatásrendészeti, a katasztrófavédelmi, a közlekedésrendészeti, a közrendvédelmi, a nemzetbiztonsági területeken dolgozók és a szociális területen dolgozók számára” hirdeti a szélsőséges liberális eszméket terjesztő alapítvány, ráadásul a képzés teljesítéséért 48 továbbképzési pontot kapnak a résztvevők.

Hírdetés

Az első két nap programjában a másság elismerését akadályozó tényezők, valamint az „interkulturális modellek” bemutatása mellett a migrációé a főszerep. A témát, minthogy az érzékenyítés a lényeg, migránssorsokon keresztül fejtik fel a hallgatóságnak. A következő két napban az előítélet, a diszkrimináció és a rasszizmus kerülnek majd terítékre, a záróakkord pedig a szegénységről és a konfliktuskezelésről szól.

A civiltörvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősülő Artemisszió képzésével több probléma felmerül. Egyfelől a minisztérium alá tartozó szervezetek tagjainak képzéseit jellemzően központilag szervezik, a beiskolázáshoz pedig az elöljárók jóváhagyására is szükség lehet. Másfelől belügyi források kétségüket fejezték ki a kurzus hasznosságával, tárgyilagosságával kapcsolatban, mondván a migráció olyan összetett folyamat, amit önkényesen kiragadott sorsok érzelmekre ható, manipulatív bemutatásával nem lehet sem megérteni, sem megértetni.

Az egyesület az utóbbi időben nyíltan ellenzéki szerepet vállalt azzal is, hogy Soros egyeteme, a CEU melletti kiállásával hergelt a felsőoktatási törvény módosítása ellen. Márciusban aztán beállt a feltűnően egyszerre, összehangoltan mozduló Soros-arcvonalba, és az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület és a MigSzol – Migráns Szolidaritás Csoport társaságában támadta a kormányt, valamint Brüsszel beavatkozását kérte a határzár szigorítása miatt.

magyaridok.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »