Rendőrök vezethetik elő Orosz Mihályt

Akár elő is vezethetik Érpatak polgármesterét, ha az ellene folyó közokirathamisítási perben bizonyítást nyer, hogy csak az időt húzza.

Orosz Mihály ötödjére sem jelent meg büntetőügye tárgyalásán, ezúttal háziorvosi igazolással betegségre hivatkozott. A bíróság rendőrökkel ellenőriztette, hogy a polgármester igazat állít-e, de a bejelentett lakcímen csak egy állattartó telepet találtak és az is kiderült, hogy nem is lakik életvitelszerűen Érpatakon.

Hírdetés

A településvezető ellen azután indult eljárás, hogy 2012-ben Dr. Orosz Mihály Zoltán névre igényelt személyi igazolványt. A doktori címet egy olyan idegen nyelvű okirattal igazolta, melyet egy el nem ismert, doktori címek adományozására nem jogosult teológiai akadémia állított ki.

„Nyilvánvalóan a bíróság minden olyan törvényes intézkedést megtesz amire a büntetőeljárási törvény lehetőséget biztosít. Ilyen módon, amennyiben nem igazolt ténylegesen a vádlott mulasztása a tárgyalásról, akár rendőri elővezetéséről is rendelkezhet majd” – árulta el a Debreceni Törvényszék elnöke, Kahler Ilona.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »