Rendőrök veréssel bírták vallomásra a gyanúsítottat Ukrajnában és Sztepanov a covid-vakcináról: február 9-i hírösszefoglaló

Rendőrök veréssel bírták vallomásra a gyanúsítottat Ukrajnában és Sztepanov a covid-vakcináról: február 9-i hírösszefoglaló

Rendőrök veréssel bírták vallomásra a gyanúsítottat Ukrajnában; Sztepanov a covid-vakcináról: „senki után nem járunk kinyújtott kézzel”; Az elhúzódó vakcinázás kockázataira hívták fel Ukrajna figyelmét; Németország több mint 13 millió eurós támogatást nyújt Ukrajnának; Többezer euró összegű áruval teli bőröndöt foglaltak le Csapon. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 9-én.

Február 7-én Ukrajnában, Cserkaszi megyében kínzás miatt hivatalosan is vádat emeltek két tisztviselő ellen. A vizsgálat szerint 2021. február 6-án egy számos sérüléseket szenvedett férfi fordult orvosi segítségért a kórházba. Elmondása szerint a rendőrök verték meg őt.

Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter szerint az Európai Unió országai még nem erősítették meg a koronavírus elleni oltóanyag-felesleg Ukrajnával történő megosztásának lehetőségét. Elmondása szerint az ukrán külügyminisztérium azon dolgozik, hogy az EU országainak felesleges oltóanyagait vonzza be.

Hírdetés

A szomszédos országok elkezdhetnek további korlátozásokat bevezetni az ukránok belépését illetően, ha az országban tovább húzódik a vakcinázás. Az ukrán vakcinázás kampánya a jövő héten megkezdődik, de ha ez húzódik, akkor több szempontból is veszélyezteti az országot.

A német kormány 13,1 millió euró támogatást nyújt Ukrajnának a koronavírus-járvány elleni védekezésre, ezen belül kórházak korszerűsítésére és orvosi eszközök vásárlására – hozta nyilvánosságra hétfőn a megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán minisztérium sajtóosztálya.

Csapon az ukrán-magyar határon a vámszabályokat sértő, kötelező bevallás és adóztatás alá eső drága áruk behozatalára tett kísérletet tártak fel a vámosok. Az illető vámfizetés nélkül akarta behozni az árut.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »