Rendőrök fogadták a Jobbikot az Állami Számvevőszéknél

Rendőrök fogadták a Jobbikot az Állami Számvevőszéknél

„Csak büdös, harmadik világbeli diktatúrákban kényszerítenek arra közintézményeket, hogy megpróbáljanak leszámolni az ellenzék vezető erejével”

– mondta Volner János, a Jobbik frakcióvezetője kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető elmondta, pártja minden alkalommal eleget tett beszámolási kötelezettségének, és törekedett arra, hogy mindenben együttműködő legyen az ÁSZ ellenőreivel.

Az azonban nem normális – tette hozzá -, hogy a hatóság akkor akar ellenőrizni, amikor a gazdasági igazgató szabadságon van, miközben a törvény ötnapos határidőt biztosít a kért iratok rendelkezésre bocsátására.

Hírdetés

Elmondta azt is, az elmúlt napokban többször próbálták felvenni a kapcsolatot a számvevőszékkel az iratok átadása miatt, de az intézmény ettől elzárkózott.

Volner János szerint ezzel az ÁSZ politikai szereplővé „avanzsált” a kormány oldalán, pedig elvileg egy független szervezet.

A sajtótájékoztató közben Volner János és Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója megpróbálta átadni a kért dokumentációt az ÁSZ székházában. Volner János később úgy tájékoztatta a sajtót, hogy az ÁSZ megtagadta az iratok átvételét, arra hivatkozva, hogy az törvényellenes lenne.

Hozzátette, az iratok online feltöltésének lehetőségét a hivatal korábban elzárta a párt előtt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »