Rendőrök ezrei a megölt rendőr temetésén – Videó!

Rendőrök ezrei a megölt rendőr temetésén – Videó!

Jonathan Diller özvegye búcsúztatójában, többi között változást sürgetett a bűnüldözési politikában. Úgy fogalmazott: „hány rendőrnek és családjának kell még végső áldozatot hoznia, mielőtt elkezdjük megvédeni őket?”.

san diego union tribune

Több ezer rendőr vett részt szombaton annak a New York-i rendőrtisztnek a temetésén, akit hétfőn napközben közúti ellenőrzés közben Queens városrészben egy óvadékkal elengedett bűnöző lőtt le.

Jonathan Diller búcsúztatásán a becslések szerint összesen mintegy 10 ezer ember vett részt a nagyváros közelében, Long Island-en, Massapequa Park kisvárosában. A gyászmenetet rendőrmotorok vezették fel, és New York tűzoltói is megjelentek a temetésen, ami egyben néma tiltakozássá vált az erőszakos bűncselekmények növekedése ellen.

New York város polgármestere, Eric Adams – aki korábban maga is rendőrtiszt volt -, hősnek nevezte az elhunytat. Az áldozat elkötelezettségét hangoztatva felidézte, hogy miután halálos lövés érte, folytatta az intézkedést, és próbálta lefegyverezni a gyanúsítottat.

diller

   
Jonathan Diller özvegye búcsúztatójában, többi között változást sürgetett a bűnüldözési politikában. Úgy fogalmazott: „hány rendőrnek és családjának kell még végső áldozatot hoznia, mielőtt elkezdjük megvédeni őket?”.

Hírdetés

Young widow of slain NYPD Detective Jonathan Diller rips elected officials  for allowing NYC crime to spiral during devastating eulogy

A meggyilkolt rendőr özvegye – new york post
   

A rendőrtisztet hasba lövő Guy Rivera-t hétfőn a kora esti órákban Jonathan Diller és járőrtársa arra akarta figyelmeztetni, hogy gépkocsijával tiltott helyen, egy buszmegállóban várakozik. Amikor a járőrök felszólították, hogy hagyja el az autót, tüzet nyitott és hasba lőtte a 31 éves rendőrt. Rivera korábban már 21 alkalommal volt letartóztatásban, a járműben vele tartózkodó férfinak szintén többször volt már dolga a rendőrséggel a beszámolók szerint.

Guy Rivera: Who Is Guy Rivera? Suspect Who Shot NYPD Cop Johnathan Diller  Identified | US News News - Times Now

Rivera és Diller – time now
   

A bűncselekmény vitát indított New York megengedőnek mondott büntetőpolitikájáról, ami magába foglalja az óvadéki reform visszafordítását. Ez a kritikusok szerint visszaeső bűnözők könnyített szabadlábra helyezésével végződik.
   
Jonathan Diller két év után az első rendőrtiszt volt New York városban, akit szolgálatteljesítés közben halálos lövés ért.
   
A temetést megelőző két napban a kisváros halottasházában a rendőrtiszt emlékére virrasztást tartottak, ahol csütörtökön megjelent Donald Trump volt elnök, a republikánusok nem hivatalos elnökjelöltje, aki találkozott a családtagokkal, újságírók előtt pedig a törvény és rend megerősítését sürgette.
   
Pénteken a virrasztás helyszínére ellátogatott Kathy Hochul, New York állam demokrata kormányzója, aki a megjelent videófelvételek szerint megérkezése után az épület előtt röviden szót váltott a családtagokkal, majd sarkon fordult és autókonvojával távozott. Sajtóhírek szerint a családtagok azt közölték vele, hogy jelenlétét nem tartják kívánatosnak.

NY Gov. Kathy Hochul leaves NYPD Officer Jonathan Diller's wake abruptly  after 10 minutes; bystanders clap

Jelenlétét nem tartották kívánatosnak – yahoo


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »