Rendőrök életveszélyben – mit szarakodtok az idegenekkel

A szegedma.hu információi szerint mintegy ezerötszáz migráns tört ki a röszkei regisztrációs pontról, és az M5-ös autópálya irányába menekült. A rohamrendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, és megkezdték a bevándorlók elfogását.

A táborban maradó bevándorlók között továbbra is feszült a hangulat. A rendőrök elküldték a sajtó képviselőit, azzal az indokkal, hogy ha nem mennek messzebb, „rendőrök fognak meghalni”.

Hírdetés

A rendőrség információi szerint csak háromszáz illegális bevándorló törte át két hullámban a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését. A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az elfogásuk érdekében. A rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

Az M1 információi szerint a táborból kitörők szószólója azt mondta: kétórás határidőt adnak arra, hogy elbírálják menekültügyi kérelmüket. Ha annak elmúltával sem gyorsul fel az ügyintézés, arra fogják biztatni táborban maradt társaikat, hogy ők is törjenek ki a táborból – tették hozzá.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »