Rendőri védelmet kért a tiszabezdédi özvegyasszony, akinek drogos cigányok verték agyon a férjét, s azóta őt terrorizálják – elutasítva

Rendőri védelmet kért a tiszabezdédi özvegyasszony, akinek drogos cigányok verték agyon a férjét, s azóta őt terrorizálják – elutasítva

Bármily megdöbbentő és felfoghatatlan: a Záhonyi Rendőrkapitányság elutasította annak a tiszabezdédi özvegyasszonynak a személyi védelmi kérelmét, akinek a férjét pár hónapja bedrogozott "fiatalok" verték agyon, azóta pedig a tőle pár utcányira lakó, szabadlábon lévő gyanúsítottak őt tartják rettegésben – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján dr. Apáti István.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke hatósági dokumentumokkal bizonyította: a tragédia óta "ismeretlenek" bedöntötték Varga Gyuláné kerítését, meglopták őt, és megpróbáltak betörni a lakásába.

– Az életét és javait féltő asszony minderről beszámolt a rendőrségnek, s azt kérte, legalább az esti órákban, 17 és 8 óra között legyen mellette egy-egy egyenruhás, amíg a helyzet ezt indokolja. A kapitányság nem találta megalapozottnak az özvegy kérelmét, mivel "a bejelentő sérelmére nem követtek el sem személy elleni erőszakos bűncselekményt, sem pedig közveszélyt okozó bűncselekményt".

Hírdetés

Ezek szerint, amíg Varga Gyulánét nem verik meg, vagy nem gyújtják rá a lakását, nem kaphat védelmet… A napokban felvettem a kapcsolatot a megyei és az országos rendőr-főkapitánysággal, a belügyminisztériummal, sőt, az illetékes államtitkárral is, hogy mihamarabb gondoskodjanak az özvegy biztonságáról. Ha nem teszik, majd megteszi a Jobbik-szimpatizáns "fiatal sportolók öntevékeny baráti köre"! – jelentette ki dr. Apáti István.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság – a jobbikos honatya sajtótájékoztatójára reagálva – közleményt adott ki, amelyben többek között az áll, hogy a

sértett július 5-én feljelentést tett a Záhonyi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki előző éjszaka bement az udvarára. A rendőrség a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosította, elfogta, kihallgatta, a 32 éves tiszaszentmártoni férfi beismerő vallomást tett. Augusztus 12-én azért tett feljelentést a sértett, mert valaki a kertje végében lévő kerítést kidöntötte, valamint az udvarról egy pár cipőt eltulajdonított. A rendőrség az ügyben rongálás miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen; az eddigi adatok nem mutatnak összefüggést a feljelentő, valamint elhunyt hozzátartozója sérelmére korábban elkövetett bűncselekményekkel. A feljelentő július 16-án és augusztus 14-én a rendőrségtől személyi védelmet kért, a hatóság ezt – a törvényi feltételek hiányában – elutasította, de a rendőrök folyamatosan járőröznek Tiszabezdéden, és kiemelt figyelmet fordítanak az asszony házának környékére. A településen körzeti megbízottak és a záhonyi kapitányság járőrei folyamatosan jelen vannak.

(Szon)

Korábban írtuk:

"A cigányok ismét megöltek egy dolgos családapát" – minden előzmény nélkül támadtak

Tiszabezdédi gyilkosság: beherbálozva ölhettek; a négy cigány közül három szabadlábon van


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »