Rendőri üldözés következtében életét vesztette egy fiatal

Rendőri üldözés következtében életét vesztette egy fiatal

A lövöldözés Garamszentbenedeken (Hronský Beòadik)történt vasárnap reggelre virradóra. A rendõrök egy Seat Leon márkájú autót szerettek volna leállítani, de a 19 éves Michal rálépett a gázra és menekülésre fogta a dolgot. Üldözõbe vették. A gépkocsivezetõ más gépkocsikat is veszélyeztetett. A rendõrség szerint már harmadjára kapott eltiltást az autóvezetéstõl.

A rendõrök figyelmeztetõ lövéseket adtak le. „Mivel az autó vezetõje nem reagált, az autó megállítása céljából figyelmeztetõ lövéseket adtak le. Ezt követõen Garamszentbenedek (Hronský Beòadik) közelében, Peszér (Psiare) városrészben ráakadtak a valószínûleg nagy sebesség következtében a vasúti átjárón balesetet szenvedett autóra és utasaira” – nyilatkozta a JOJ televíziónak Petra Kováèiková, a Besztercebányai Kerületi Rendõr Igazgatóság (KR PZ) szóvivõje.

A lövés a gépkocsi hátsó ülésén utazó 17 éves Tomášt érte. A Kisülésrõl (Malá Lahota) származó fiatalember a helyszínen meghalt. Mint ahogy azt Andrea Dobiášová  belügyminisztériumi szóvivõ az Aktuality.sk hírportálnak elmondta, az ügyben a belügyminisztérium vizsgálatot indított.

A személygépkocsiban további személyek utaztak

A gépkocsivezetõn kívül további három személy utazott a gépkocsiban. Az egyikük egy 17 éves lány, aki a sofõr mellett ült, valamint a hátsó ülésen további két utas, egyikük a lõtt seb következtében elhunyt 17 éves Tomáš.

Hírdetés

„A rendõrjárõr az eset súlyosságára való tekintettel mentõt hívott, miközben a mentõsök kiérkezéséig a helyszínen megpróbálták újraéleszteni a fiatalembert, de nem sikerült” – nyilatkozta a rendõrszóvivõ.

A Mentõszolgálat (ZZS) mûveleti központjának munkatársa, Boris Chmel a JOJ televíziónak nyilatkozva elmondta: „ a mentõsök érkezésekor a fiú már semmiféle életjelet nem mutatott”.

A gépkocsivezetõt eltiltották a vezetéstõl

Az Aranyosmaróti járásból (okres Zlaté Moravce) származó gépkocsivezetõ nem ismeretlen a rendõrök számára. Jelen esetben is el volt tiltva a vezetéstõl, immár harmadik alkalommal. A rendõrség szerint több alkalommal komoly gépkocsivezetõi kötelességszegést követett el, amiért pénzbüntetést róttak ki rá.

Az agyonlõtt Tomáš édesanyja szerint barátaival együtt víkendezni indult egy hétvégi házba. „ A fiatal halála miatt a rendõrség õszinte sajnálatát fejezte ki. A tragikus eseményre nem került volna sor, ha a felelõtlen sofõr nem lett volna ennyire kíméletlen vezetés közben, akit ráadásul harmadszorra is eltiltottak a vezetéstõl” – nyilatkozta Petra Kováèiková rendõrségi szóvivõ.   


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »