Rendőri jelentés: annyi nőt támadtak meg a migránsok, hogy már nem győzzük

A Kölnben történt szexuális zaklatások több áldozata már szilveszter éjjel a rendőrökhöz fordult, hogy védjék meg őket – derül ki a Bild német lap által csütörtökön ismertetett rendőri jelentésből.

A lap birtokába jutott belső rendőri dokumentumban az egyik egység vezetője így ír: „számos síró és sokkos állapotban lévő nő és lány kereste meg a rendőröket a főpályaudvar előtti téren, s számoltak be arról, hogy migránsok vagy migránsok csoportja szexuálisan zaklatta őket”.

Hírdetés

A jelentés úgy fogalmaz, hogy a nőknek valóságos vesszőfutás volt átjutni a részeg férfiak tömegén. A dokumentumban a meg nem nevezett rendőrtiszt azt írja, hogy a rendőröket elkeserítette, hogy nem tudnak minden áldozatnak segíteni, s nem tudják elfogni az elkövetőket. A jelentés készítője arra panaszkodik, hogy nem voltak elegen, így a kivezényelt rendőrök gyorsan elértek teljesítőképességük határára. A Bild hozzáteszi, hogy a kölni rendőrség nem kommentálta az értesülést.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más városokban is történtek hasonló bűncselekmények.

A kölni turisztikai hivatal eközben arról számolt be, hogy turisták elkezdték lemondani a városba tervezett utazásaikat a történtek miatt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »