Rendőri intézkedés Dzsudzsákék szállásánál

Rendőri intézkedés Dzsudzsákék szállásánál

Egy kalandvágyó magyar drukker őrült vállalkozásba fogott Bordeaux-ban: megpróbálta megközelíteni válogatottunk belvárosi hoteljét. Először majdnem agyonlőtték, de végül álruhát öltött, és megúszta ép bőrrel, sőt még Elek Ákosnak is odaköszönt a teraszon.

Bordeaux-t hétfőn szép lassan ellepték a keddi osztrákok elleni meccsre érkező magyar drukkerek. Egyikük séta közben belebotlott a magyarok szállásába, és mindenáron le akarta fotózni Királyék csapatbuszát, illetve a szállót, de útját állták a rendőrök. Röviden elmesélte portálunknak az esetet.

A Rue de Petit Goavéban található hotelt foglalták el hétfőn a magyar futballisták, annak környékén számos magyar szurkoló elsétált, egyikük – aki érthető módon neve eltitkolását kérte – megpróbált a játékosok közelébe kerülni. Ez nem ígérkezett egyszerű feladatnak, ugyanis a szűk utca túlsó oldalán egy rendőrautó állt keresztben, és a hősünkhöz közelebbit is elállta egy kocsi, melyben szintén rendőrök várakoztak.

Amikor a magyar drukker megpróbált begyalogolni az utcába, hárman pattantak ki a járőrautóból, kezük a fegyverükön és franciául üvöltve közölték, hogy táguljanak a kíváncsiskodók. Amíg a jelenet lezajlott, egy hátizsákos egyetemista lány, egy pizzafutár, és 5-6 helyinek tűnő járókelő (egyikük sem tűnt szurkolónak) is simán besétált az utcába. Többen is fotózkodni kezdtek a csapatbusz mellett, eközben a piros-fehér-zöld mezes fanatikusok az utca elején voltak kénytelenek várakozni a kordon mögött. Egy másik magyar drukker is próbálkozott csakugyan szurkolói dresszben, de a rendőrök újra kiugrottak a kocsiból és feltartóztatták őt is.

Hírdetés

A csapatbusz Fotó: Facebook

Amikor egy 50 év körüli öltönyös zenész, hatalmas tokkal szintén akadálytalanul haladt át az ellenőrzőponton, hősünk megunta a murit, és cselhez folyamodott. Mint mondja, felrémlett neki a Sakál napja című film, melynek szereplője a teljes francia rendőrséget verte át úgy, hogy idős úrnak öltözött, és a mankójában csempészett be fegyvert egy lezárt helyre. Ezen felbuzdulva várt 10 percet, felhúzott egy Decathlon márkájú dzsekit magyar szurkolói pólójára, majd elindult.

Simán átjutott, a rendőrök nem szúrták ki. A csapatbuszról lőtt néhány fotót, majd tovább merészkedett. A teraszon épp a telefonját nyomkodta Elek Ákos. Informátorunk ráköszönt, Elek is megtisztelte.

Elek Ákost nem zavarta a fotós kedvű drukker Fotó: Facebook

A csapat nagy része bent volt a hotel társalgójában, Dzsudzsák Balázs még ki is intett a kíváncsiskodónak. „Egy decathlonos kabátban átvertem őket! Ekkor persze már a Taxi című film járt a fejemben, és az átejtett rendőrök. Mondjuk ha a zenész tokjában vagy nálam, aki 3 méterről fotózgattam a mieinket nem nagybőgő vagy fényképezőgép van…”. Mit is írtunk tegnapi cikkünkben a bordeaux-i stadion beléptetéséről és a jegyellenőrzésről? Ha ezek fokozott biztonsági intézkedések, akkor…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »