Rendkívüli hír: Tömeggyilkosság Horvátországban. Legalább öten meghaltak

Rendkívüli hír: Tömeggyilkosság Horvátországban. Legalább öten meghaltak

Egy fegyveres legalább öt embert megölt egy idősek otthonában a horvátországi Daruvar városában, Zágrábtól mintegy 130 km-re keletre.

A HRT állami televízió  jelentése szerint egy egyelőre ismeretlen fegyveres behatolt az idősek otthonába, és ott fegyverével tüzet nyitott. Legalább öten életüket vesztették, többen megsérültek. A férfi elmenekült a helyszínről, de később a rendőrség az épület közelében elfogta.

Az N1 hírcsatorna arról számolt be, hogy a férfi 1973-ban született. A Jutarnji list című horvát újság szerint „háborús veterán” volt, aki 1991 és 1995 között Horvátország függetlenségi háborújában harcolt Jugoszlávia felbomlása során. Hozzátette, hogy a fegyveres a létesítményben megölte a rokonát, az AFP szerint az édesanyját, valamint a létesítmény más lakóit és a személyzet tagjait.

Hírdetés

A szlavóniai régióban található Daruvar fürdőváros mintegy 8500 lakossal rendelkezik.

A balkáni országban ritka az ehhez hasonló lövöldözés. A szomszédos Szerbiában az elmúlt évben több tömeges lövöldözés is történt, köztük a fővárosban, Belgrádban történt ilyen támadás, amelyben 10 ember életét vesztette.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »