Rendkívüli állapotot hirdettek Fergusonban

Rendkívüli állapotot hirdettek Fergusonban

Rendkívüli állapotot hirdettek ki a Missouri állambeli Fergusonban, miután erőszakos cselekményekbe torkolltak azok a megemlékezések, amelyeket annak az első évfordulóján tartottak, hogy a városban egy fehér rendőr lelőtte a fegyvertelen, afroamerikai tizenéves Michael Brownt.

„Nem tűrjük el az erőszakcselekményeket egy olyan városban, amely az elmúlt év során olyan fáradhatatlanul dolgozott a saját újjáépítésén és megújulásán” – közölte hétfőn Steve Strenger, a St. Louis megyei közigazgatás vezetője.

Lövések dördültek

Újabb lövések dördültek el az egyesült államokbeli Fergusonban hétfőre virradóan, az évfordulós megemlékezés végén; legalább egy tüntető megsebesült, kórházba kellett szállítani – jelentette több forrás.

Hírdetés

A Missouri állambeli városban vasárnap délután több százan emlékeztek meg arról, hogy egy fehér rendőr egy évvel ezelőtt agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai tizenévest, Michael Brownt.

Két csoport keveredett tűzharcba

Már délután is lövések dördültek, a rendőrség azonban nem tudja, hogy ki lőtt. A demonstráció végén – hétfőre virradóan – összetűzés tört ki a rendőrség és a tüntetők között, és eldördült több lövés, az AFP hírügynökség tudósítója szerint mintegy 20. Az egyik tüntető megsebesült.

A demonstráció végén – vasárnap késő este – összetűzés tört ki a rendőrség és a tüntetők között. Az incidens úgy kezdődött, hogy többtucatnyi tüntető akadályozta a közúti közlekedést, és betört több ablakot azon az utcán, amely a tavalyi zavargások egyik fő helyszíne volt. A rohamrendőrség ekkor beavatkozott, és megpróbálta feloszlatni a tömeget. A rendőröket a tüntetők kövekkel és palackokkal dobálták meg, majd lövések is eldördültek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »