Rendkívüli állapot New Yorkban – VIDEÓ

Rendkívüli állapot New Yorkban – VIDEÓ

Szombat estére erősödött a hóvihar az amerikai fővárosban és az északabbra eső vidékeken, New Yorkban több mint félméteres hó hullott, a keleti parti nagyvárosok elcsendesedtek és elnéptelenedtek.

Miután New York állam kormányzója helyi idő szerint szombaton reggel rendkívüli állapotot hirdetett az egész állam területére és New York város polgármestere délután fél háromtól betiltott minden forgalmat a város utcáin, felfüggesztette a tömegközlekedést és lezáratta a manhattani hidakat, a nagyváros szinte teljesen elnéptelenedett. Aki megszegi a polgármester rendelkezéseit – például autót vezet – letartóztatják, és komoly pénzbüntetésre számíthat. Ezen a hétvégén csak a mentők és a tűzoltók közlekedhetnek New York utcáin.

Hírdetés

Halálos áldozatokat követel a zord idő

A városban szombaton három ember halt meg az utcán a hidegben, jóllehet a város vezetői felszólították a hajléktalanokat, hogy keressenek menedéket átmeneti szállásokon. A színházak és az éttermek eleget tettek Bill de Blasio polgármester kérésének, estére elmaradtak az előadások, valamint bezártak az éttermek is a híres Broadway-n és környékén is.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »