Rendkívüli adomány a város díszpolgárától (Kovászna)

Rendkívüli adomány  a város díszpolgárától (Kovászna)

A kovásznai városi tanács tegnapi ülésének elején a város díszpolgára, a 85. évében járó Gocz Elvira megtakarított pénzéből 100 ezer euró adományt ajánlott fel a városnak azzal a kívánsággal, hogy a Lőrincz Zsigmond Sípálya mellett épülő wellnessközpontban egy termet nevezzenek el róla.

Az államférfiak, királyi családok és világhírű személyiségek betegápolójaként évtizedeken át dolgozó Gocz Elvirát a világ számos országában tisztelet és megbecsülés övezi. Hatvan év külföldi munkája, tanulása és tapasztalata után hazatért szülőföldjére, hogy önzetlen támogatást nyújtson számára fontos iskoláknak, óvodáknak, egyházaknak, kórházaknak, különböző civil szervezeteknek, de magához vett egy nehéz sorsú helybeli gyermeket is, akit éveken keresztül nevelt és taníttatott.  2005-ben 10 ezer euróval támogatta a kovásznai központi park borvízforrása fölé épített tetőszerkezetet, ezért az akkori önkormányzat vezetősége a város díszpolgára címmel tüntette ki, és a forrásnak az Elvira nevet adta.

Hírdetés

A tegnapi tanácsülésen Gocz Elvira azt mondta: Kovászna páratlan természeti adottságokkal, gyógyhatású borvizekkel rendelkezik, a világon hasonló gyógyító erővel bíró mofetták még csak Tokióban és Hawaiin vannak, ezért az adományával szeretne hozzájárulni a fürdőváros, illetve az épülő wellnessközpont népszerűsítéséhez. Amióta 2007-ben végleg hazaköltözött Franciaországból, azt tapasztalta, hogy a helyi önkormányzat nagy erőfeszítéseket tett a város infrastrukturális fejlesztése és a wellnessközpont létesítése érdekében, ezért az önkormányzat és szülővárosa megérdemli, hogy a hatvan év alatt megtakarított pénzéből 100 ezer euróval támogassa ezeket az erőfeszítéseket – fejtette ki. Az adomány fejében Gocz Elvira csak annyit kért, hogy majd a wellnessközpont egyik gyógykezelő termét nevezzék el róla.

Az önkormányzat nevében Gyerő József polgármester megköszönte Gocz Elvirának a felajánlott adományt, majd egy csokor virágot adott át a város jótékonykodó díszpolgárának. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »