Rendkívül szeles időre számíthatunk a nap folyamán

Rendkívül szeles időre számíthatunk a nap folyamán

Hétfőn szeles idő várható az egész országban. A meteorológusok rendkívül erős szélre figyelmeztetnek a hegyekben, az északi területeken. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetést adott ki.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn Pozsonyi megye valamennyi járásában, valamint Kassa, Nyitra és Nagyszombat megye egyes járásaiban, továbbá a Poprádi, a Késmárki és a Breznóbányai járásban. Ezeken a területeken erős, 60 kilométeres sebességű szél várható, 85–95 kilométeres erősségű széllökésekkel.

Trencsén és Zsolna megye valamennyi járásában, Besztercebánya és Eperjes megye szinte valamennyi járásában, továbbá a Lévai, a Nagytapolcsányi, az Aranyosmaróti, a Pöstyényi, a Szenicei, a Szakolcai, a Gölnicbányai, a Szobránci és az Iglói járásban elsőfokú riasztás van érvényben a szél miatt. 45 kilométeres erősségű szél várható.

Hírdetés

Az 1500 méter feletti magasságban levő területeken erős, viharos szélre kell számítani. Havazás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki 9 órától az SHMÚ szinte az egész Zsolnai régióra, valamint Eperjes és Besztercebánya megye egyes járásaira. Észak-Szlovákia egyes járásaiban 14 órától hóátfúvások alakulhatnak ki.

Esőre is figyelmeztetnek a meteorológusok, Délkelet-Szlovákiában elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. „Helyenként 25–30 milliméter csapadék hullhat” – tette hozzá az SHMÚ.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »