Rendkívül ritka jelenséget kaptak lencsevégre Costa Rica-ban

Ha már Szilveszter és tüzijáték, ne feledkezzünk meg a természet erőiről sem. Egy, az égbolton keresztülszáguldó, fénylő hullócsillag látványa elég izgalmas, de a Costa-Rica-i csillagászok egy még ennél is lenyűgözőbb jelenséget kaptak lencsevégre.

 

A Turrialva vulkán kitörésekor egy fénylő tűzgolyót láttak közvetlenül a vulkánkitörés hamuja felett elhaladni. A látvány elég apokaliptikus volt, de később kiderült, csak egy darabka meteorról van szó, ami a Föld légkörébe érve elégett.

 

Az elégő törmeléket a helyiek szabad szemmel is látták, sokak szerint UFO lehetett. Mivel az UFO azonosítatlan repülő tárgyat jelent, részben igazuk lehet. Az eseményre még kedden, helyi idő szerint késő este 22:25-kor került sor.

 

Hírdetés

 

Az UFO-vadászok rajonganak az ilyen ritka jelenségekért. Év elején egy hasonló eset során készítettek videofelvételt az állítólagos UFO-ról a mexikói Colima vulkán kitörésekor. A felvétel a mostaninál jóval látványosabb, mert a vulkán épp magmát lövellt a magasba, mikor elhaladt mellette egy fénylő repülő valami. Az idegen űrhajók rajongói szerint a kitört vulkán valójában a földönkívüliek föld alatti bázisa volt, valószínűbb azonban, hogy ugyanaz játszódott le akkor is, mint az elmúlt kedden. Alább megtekinthető az erről készül videó:

 

 

Dailymail.co.uk

Nyitókép: Dailymail.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »