Rendkívül hatásosnak bizonyult egy engedélyeztetés előtt álló új vakcina

Rendkívül hatásosnak bizonyult egy engedélyeztetés előtt álló új vakcina

A Novavax vakcinája 90,4 százalékos hatékonyságú a fázis 3 tesztek alapján, a vizsgálatot 30 ezer alany körében végezték el – írja a CNBC.

A Novavax biotechnológiai vállalat újgenerációs oltóanyagokat fejleszt súlyos fertőző betegségek kezelésére. Koronavírus-oltóanyaga egy fehérje alegység vakcina, amely a klinikai vizsgálatok 3. fázisában az Egyesült Államokban és Mexikóban 30 ezer emberen került tesztelésre, és mindezek alapján:

90,4 százalékos hatékonysággal véd a megbetegedéstől

– írja a Portfolio, a CNBC hírére hivatkozva.

Hírdetés

A Novavax kétdózisú vakcinája 100 százalékos védelmet nyújtott a súlyos megbetegedés ellen a tesztek alapján, és hamarosan, a harmadik negyedévben benyújtják az FDA-hoz az engedélykérelmet.

A mintegy 29 960 tesztalanyból 77 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést, 63 esetben a placebo csoportban, 14 esetben a két vakcinával oltottak csoportjában azonosították a vírust. A 14 betegből senki nem került kórházba.

A vakcinának többnyire enyhébb mellékhatásai vannak (szédülés, fejfájás, izomfájdalom), a betegek jól tolerálták az oltásokat. A gyártóvállalat 100 millió adag vakcinát fog tudni legyártani havonta a harmadik negyedév végén, és ezt 2021 negyedik negyedévéig 150 millióra tornázhatják fel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »