Rendhagyó ünnep Budapesten – Tüntetés, ellentüntetés

Rendhagyó ünnep Budapesten – Tüntetés, ellentüntetés

Tüntetést szervezett a Mi Hazánk Mozgalom a túlzott lezárások ellen. Ahogy várható volt, a járványügyi korlátozások, a gyülekezési tilalom ellenére meghirdetett és megtartott esemény nem volt feszültségektől mentes.

Tüntetést szervezett a Mi Hazánk Mozgalom a túlzott lezárások ellen. Ahogy várható volt, a járványügyi korlátozások, a gyülekezési tilalom ellenére meghirdetett és megtartott esemény nem volt feszültségektől mentes.

A párt 11 órára, a Vigadó téri kaszinó elé hirdette meg a gyülekezőt. Már itt erős rendőri jelenléttel lehetett találkozni, a rendőrök érkezésekor azonnal megállították a hangosításra odaszervezett autót, és azt nem is engedték tovább.

Már az esemény megkezdése előtt történt atrocitás, ugyanis Tanberger Tibort, a párt VI. kerületi elnökét állítása szerint gumibottal egy rendőr megütötte. Erről később több nyilatkozat is napvilágot látott, majd az esti órákban a rendőrség is nyilatkozott.

A rendőrség közleményében állítja, “semmi sem támasztja alá” a bántalmazást. A politikus azt állította, a rendőrök cinikusan azt mondták neki, nyugodtan tegyen feljelentést, ezután pedig szabadon engedték, tehát még csak elő sem állították.

Már a térről élőben jelentkezett be az LA75, azaz a Levesbe az Adók 75 %-val elnevezésű törpepárt furcsa tekintetű elnöke. A Hősök terére korábban szervezett tüntetései okán már több milliós bírságot begyűjtött, a magyar politika egén üstökösként megjelent feltörekvő politikus már korábban bejelentette, hogy csatlakozik a Mi Hazánk tüntetéséhez. Persze nem feltételek nélkül, hiszen gyakori élő videói egyikében felszólításokat intézett az emberek felé. Mit felszólításokat, feltételeket szabott, mert szerinte az összefogás a közös tüntetésre azért nem tud megvalósulni, mert rengeteg a retardált antiszemita. Úgyhogy ő, aki társult tagnak tekinti magát a szervezésben, felszólította ezeket az embereket, hogy maradjanak otthon. De azért ő ott volt, mert neki mindenhol ott kell lennie és muszáj szerepelnie. Olyannyira, hogy később, a Kossuth téren még a megafont is sikerült magához ragadnia és felszólalnia.

Ecsenyi felszólalását itt lehet megtekinteni.

Szóval a szép reményű, ámde fura tekintetű ifjú élőben bejelentkezett, szónoklatot mondott, majd csatlakozott a menethez. Ugyanis némi huzavona és jó pár ember igazoltatása után a párt vezetése felszólította a megjelenteket a vonulásra. Ez pár métert sikerült, ugyanis a megindult embereket a rendőrség a Vigadó utcába szorította, ahol Toroczkai László felszólalt. Sajnos, hangosítás híján csak a két rendőrsorfal között levők hallhatták, ámde őket legalább könnyen elérték a rendőrök egy újabb igazoltatásra.

Mint utóbb megtudtuk, a pártelnök beszédében felsorolta a Mi Hazánk tizenkettő hat pontját:

Hírdetés

Azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Mi Hazánk és szimpatizánsai nem vírustagadók, pusztán józanul gondolkozó emberek, akik az elmúlt év tapasztalatai alapján, az értelmetlen lezárások és korlátozások ellen lépnek fel.

A menet erős rendőri biztosítás mellett érkezett a Kossuth térre, ahol a rendőrség még az addigiaknál is erőteljesebb igazoltatásba fogott. A Mi Hazánk zászlóit tartóktól a lobogókat elkobozták és elvitték, és lassan, a bírságolások és feljelentések hatására az egész tér kiürült.

Azt érdemes még elmondani, hogy dr. Gődény György, a vírusszkeptikus gyógyszerész-testépítő már korábban bejelentette, hogy semmilyen módon nem hajlandó a Mi Hazánk tüntetésének céljával azonosulni. Mint fogalmazott, „Ezért sincs NEKÜNK SEMMI KÖZÜNK HOZZÁJUK és a rendezvényükhöz, sőt még azt sem szeretnénk, ha bárki megjelenne az ilyen köpönyegforgató politikusok összejövetelén, hogy becsapva ezzel az elégedetleneket, szavazókat gyűjtsenek. Mert lehet, hogy nem tudjátok, de az ő „szakmai” körükből támadtak bennünket eddig is durván a járványkezelési és az oltásokkal szembeni kritikánk miatt! De azzal is legyetek tisztában, hogy ők nem csak a lezárás hívei voltak, hanem az értelmetlen, az életünket megkeserítő intézkedések lelkes támogatói is!”

Éppen ezért ellentüntetést jelentett be, és ennek keretében először 11 órától a Kossuth térre ment, ahol – mint mondta – kifütyülte a politikusokat. Mindet. Mármint a tök üres épületet, ahol éppen – ünnepnap lévén – senki nem volt. Innen maroknyi maszktalan hívével a Nemzeti Múzeumhoz igyekezett felolvasni saját tizenkét pontját. Útját sokszori rendőri igazoltatás tarkította, de célba ért végül.

Az elhatárolódással, a pártok kifütyülésével kapcsolatosan csak egyetlen gondolat engedtessék meg: mondja és teszi mindezt egy olyan ember, aki immáron a második pártot hozza létre, aki választások előtt felveszi a párttámogatásokat, aki adatokat és pénzt gyűjt, hogy pártot alapíthasson, aki pártokban gondolkozik. Nagyon hiteles. Ja, nem.

Tehát a rendőrség őket is igazoltatta, így esélyes, hogy a gyülekezési tilalom megszegése mellett még a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak megszegése miatt is jókora bírságot róttak ki rájuk ismét, tetézve a múltkor, Hősök terei rendezvényükön begyűjtötteket.

Gődény bejelentése:

Gődény élője a tizenkét ponttal:

Amúgy pedig ma nemzeti ünnep volt. A 173 évvel ezelőtti forradalom hőseire kellett volna emlékeznünk. Nem tudom, az embereknek ott, a téren, az utcán ez eszébe jutott-e.

Varga Moncsi – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »