Rendezvénysorozattal ünnepli 90. évfordulóját a Katolikus Karitász

Rendezvénysorozattal és figyelemfelhívó kampánnyal ünnepli 2021-ben megalakulásának 90. és újjáalakulásának 30. évfordulóját a Katolikus Karitász.

A Katolikus Karitász MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a segélyszervezet több évtizedes, rászorulókért végzett tevékenységét és felhívja a figyelmet a gondokkal küzdő családokra, valamint az idős, beteg emberekre.

Hírdetés

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke úgy fogalmazott: „a leghatékonyabb tanúságtétel az, ha a szeretet tetteit visszük véghez”.

Hozzátette: a karitász Magyarországon 90 éve törekszik arra, minél több embert elérjen  szervezetten és intézményesen. „Örömmel tekintünk vissza az elmúlt 90 évre”, amelyből erőt merítve „lelkesen folytatjuk tovább a szeretet szolgálatát.”

Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója ismertette: a jubileumi év tervezett programjai között szerepel 90 km-es gyalogos zarándoklat, szakmai konferencia, kiállítások, rajz-, fotó- és irodalmi pályázat, országos önkéntes találkozó és utcai rendezvények.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »