Rendezvények a magyar kultúra napja alkalmából

Rendezvények a magyar kultúra napja alkalmából

A Magyar kultúra napja január 22-hez fűződik, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Nálunk is számos helyen tartanak kulturális rendezvényeket ez alkalomból.

Filmvetítés és komolyzenei koncert Pozsonyban

Filmvetítésre és komolyzenei koncertre invitálja az érdeklődőket csütörtökön a Liszt Intézet. 15:30-tól a rimaszombati MaSkmédia Stúdió Márai – Madách című dokumentumfilmjét mutatják be a Brämer-kúriában, melyhez Szekeres Éva, a film rendezője mond bevezetőt. 18:30-tól Dohnányi Ernő és Rajter Lajos műveiből összeállított komolyzenei koncerttel várják a látogatókat a Prímási palota Tükörtermében. Flach Antal zongorázik, Ács Gabriella énekel, Czimer Sándor klarinéton játszik.

Időpont: január 20., csütörtök 15.30 és 18.30
Helyszín: a pozsonyi Brämer-kúria (Žižka u. 18.) és a Prímási palota Tükörterme (Prímás tér 2.)

 

Márai–Madách filmvetítés Rimaszombatban

A Pósa Lajos Társaság a Légy Lámpás est keretén belül filmvetítéssel egybekötött beszélgetésre invitálja az érdeklődőket. A Márai–Madách dokumentumfilm vetítését követően beszélgetést tartanak a készítőkkel. Szekeres Éva szerkesztő–rendezővel és Lichtmannegger László operatőrrel Nyitrai Nóra beszélget.
 

Helyszín: a rimaszombati Csillagház (Daxner utca 36.)
Időpont: január 21., péntek 17.00

 

Szaszák György könyvbemutatója Kassán

Hírdetés

Az Akiket Kassa megérintett című könyv bemutatójára várja az érdeklődőket a Csemadok Kassai Városi Választmánya. A szerzővel, Szaszák Györggyel Köteles Szabolcs és Szászi Zoltán beszélgetnek. A kötet a helyszínen megvásárolható.

Helyszín: a kassai Löffler Béla Múzeum (Erzsébet u. 20.)
Időpont: január 22., szombat 16.00

 

Ünnepi műsor Komáromban

Mindenkit szeretettel várnak szombat este Komáromban a Tiszti Pavilon dísztermébe. Az ünnepi műsoron közreműködik Culka Ottó, Derzsi György, Gálik Gábor, Gálik Klaudia, Hanusz Zoltán, Iván András, a Komárom Táncműhely, Lakatos Róbert, Pasztorek Ferdinánd és Szabó Viktor.

Helyszín: a komáromi Városi Művelődési Központ
Időpont: január 22., szombat 18.00

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »