Rendesen össze kéne írni, Péter!

Rendesen össze kéne írni, Péter!

Bocsánat, hogy így szólítom, de mostanában csak így tudom gondolatban elválasztani a Pétert a Péterfitől. Szóval arról lenne szó, hogy ez így kevés. A körülbelül, a talán, az esetleg, a sacc per kábé, a hasra ütve már nem pálya, de még csak nem is pályaorientáció. Ez nem méltó egy olyan nagyformátumú nemzetközi politikushoz, akit Alaszkától a Sziklás-hegységig mindenki ismer. Szóval ennél kicsit bátrabban kell ezt! Ha már egyszer elkezdte!***

Mert az van, Péter, hogy a gyöngyösimártonok ideje lejárt! Ide már nem lebegtetés kell, hanem pontos tények, adatok, számok! Lakcímmel, elérhetőséggel (vö. fellelhetőséggel) együtt.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy azt is meg kéne állapítani, hogy közülük melyik gátlástalan? Ami meglehetősen egyszerű, ha egyszer megvan a teljes szám, hiszen onnantól csak ki kell vonni az összesből a gátlásosakat, s ami marad, az a Rosencrantzok és Guildensternek motskos hada.

Mert az azért már tűrhetetlen, hogy jók a pogramok, csak sok itt a köcsög!

Valahogy ennek az egésznek útját kéne állni, hogy a nyugati mintára felfejlődtetni kívánt liberális demokráciát ne gyengítsék efféle félszerzetek, ilyen Istentől elrugaszkodott sárvérűek.

Nincs már idő a finomkodásra! Büszkén és bátran oda kell baszni nekik a János 8.44-et, aztán erősnek maradni, Péter! Nincs már idő az óvatoskodásra!

(Remélem, ezért a csúnya szóért nem orrol meg rám Sebes Gábor barátom, aki állandóan megjegyzéseket tesz, amikor egy írásomban trágárkodom, és aki máskülönben nemcsak fideszes, hanem… hát tudja…)

***

Az idő most másra kell!

Hírdetés

Először is ideje volna összesíbolni egy programot. Ha mást nem, annyit, hogy hatmilliót, plusz egy postást. Nekem sincs időm elmagyarázni, Péter, ha érti, akkor érti, de bevált recept, higgye el!

Aztán itt van ez a fránya népszavazás, amit a Fidesz antidemokratikusan összemosott magával a választással. Igaz, hogy Szabó Tímea képviselőtársuk javaslatára lett elfogadva a törvény, ami ezt lehetővé tette, de azért mégiscsak nonszensz.

Na, de haladjunk! Lassan körvonalazódnia kellene annak is, hogy egész biztosan nem lesz-e hetedik koalíció? Mert azért ki tudja, talán a DK vagy a Jobbik le tudna mondani a Mindenki Magyarországa De Senkinek Se Pártja javára néhány képviselői helyről. Olyankor kell megkérdezni az ilyet, amikor az egyikük engedékeny részegre issza magát, a másikuk meg egzisztenciális válságba kerül egy esetleges válóper miatt, és kissé megvásárolható.

Ne feledkezzünk meg a dafke köztársasági elnök-jelöltről se! Kiváló aspiráns lenne a Szanyi etilgőzéből dzsinnként elénk pattant, mindenki által nem ismert Pál Éva, a Neoton Família egykori énekese, aki nem a Csepregi.

A jobbnál jobb ötletek tehát már rég a tarsolyban vannak, csak elképzelhető, hogy túlságosan szigeteli őket a tarsolylemez. Mármint az a hat másik párt, amelyek hatrétegű válaszfalként tartják vissza a maga kreativitását, Péter.

***

De a legeslegfontosabb, az elsődleges feladat, mindennek a sine qua nonja az összeírás. Enélkül nem lehet haladást elérni. Még annak ellenére sem, hogy a tudjuk, kik tudjuk, hol ülnek a tudjuk, milyen pozíciókban, hiszen minden az övék már. És egészen addig az övék is marad, Péter, amíg a munka el nincs végezve, s maga vidáman, önfeledten, arcán azzal a már-már védjegyévé vált huncut mosollyal bele nem kacagja a világba: “Rosencrantz és Guildenstern halott.”

Remélem, elég világos voltam, Péter!

Jó munkát!() VBT ()

Kiemelt kép: Vidám szalagavatós kép – Márki-Zay Péter Facebook-oldala

The post Rendesen össze kéne írni, Péter! appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »