Rendelővé alakul az óvoda (Miklósvár)

Rendelővé alakul az óvoda (Miklósvár)

Legutóbbi ülésén megváltoztatta egy miklósvári épület rendeltetését Barót helyi tanácsa: az ingatlan hosszú ideig óvodaként működött, felújítását követően pedig orvosi rendelőt rendeznek be abban. A tervezet ismertetésekor elhangzott: azért kell a módosítást megszavazni, mert fontos, hogy a közvagyoni leltárban milyen rendeltetéssel tüntetik fel az épületet.

Amikor felvetődött, hogy megváltoztatnák a jelenleg tanintézményként besorolt épület rendeltetését, levelezésbe kezdtek a tanfelügyelőséggel, miként lehetne azt jogilag megoldani. Időközben kiderült, mivel három éve nem folyik benne oktatás, a tanfelügyelőségnek már nem szükséges véleményeznie ezt, elég, ha a képviselő-testület megszavazza – mondotta Benedek-Huszár János polgármester. A tanácstagok egyöntetűen támogatták az előterjesztést.

Hírdetés

A miklósvári ingatlan rendeltetésének megváltoztatását egyébként már több éve tervezi az önkormányzat. A 2021 júniusában tartott lakossági fórumon a városvezető azt ígérte, az óvoda helyett családorvosi rendelőt alakítanak itt ki. Tavaly a városi költségvetés elfogadásakor a polgármester úgy fogalmazott, a beruházási listára csak olyan kiadásokat vettek fel, amelyekre már finanszírozási szerződést kötöttek vagy ilyen pályázathoz kötődnek, a miklósvári beruházás viszont nem tartozik ezek közé, ezért azt az egyelőre meg nem valósulók között említette. A következő havi tanácsülésen megint szóba került az ügy. A város által megrendelt legelő-üzemterv elkészítésének a díját az érintett gazdák elkezdték visszafizetni, ezért Benedek-Huszár János azt javasolta, a befolyt és a beruházási tételekhez visszakerülő 48 740 lejt fordítsák a rendelőnek szánt épület átalakításához szükséges műszaki terv elkészítésére.

Tavaly novemberben a polgármester arról beszélt, a baróti önkormányzatnak is komoly gondot okoz a helyi közigazgatás intézményeinek egy egész sor kiadást megtiltó kormányrendelet, amely értelmében beruházásokat nem fizethetnek ki és nem kezdhetnek el újakat. A rendelkezés által érintettek közt volt a miklósvári épület átalakítása is, mert bár igaz, hogy nem jár jelentős kiadással – közbeszerzést sem kell kiírni rá, mert az értékküszöb alatt van –, de még így is tiltott a szerződéskötés. Az idei költségvetés elfogadásakor Benedek-Huszár János kijelentette, a szigorítások miatt nem tudták a tervezett munkát elvégezni, de a szükséges pénz – mintegy százharmincezer lej – megvan, tavasszal lehetséges az előrelépés ezen a téren is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »