Remišová: Ha az omikron miatt kevesebben kerülnek kórházba, fokozatosan feloldhatjuk az intézkedéseket

Remišová: Ha az omikron miatt kevesebben kerülnek kórházba, fokozatosan feloldhatjuk az intézkedéseket

“Ha bebizonyosodik, hogy az omikron vírusvariáns nem tölti meg annyira a kórházakat, mint a korábbi vírusvariánsok, akkor fokozatosan feloldhatjuk a járványügyi intézkedéseket és elkezdhetünk visszatérni a normális élete” – nyilatkozta Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában.

Magyarázatában hozzáfűzte, hogy a koronavírussal kapcsolatos eddigi szigorítások is azt a célt szolgálták, hogy megelőzzék azt, hogy a kórházak teljesen megteljenek betegekkel.

A politikus elmondta azt is, hogy senki sem szorgalmazza azt, hogy a gyerekeknek kötelezővé tegyék a védőoltást. Ellenben emlékeztetett arra, hogy épp az előző, Peter Pellegrini (Hlas-SD) vezette, Smer – SNS – Most-Híd kormány szavazta meg azt az intézkedést, hogy az oltatlan gyerekek ne mehessenek óvodába.

Remišová a műsorban az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban elmondta azt is, hogy nem lát problémát abban, hogy szükség esetén szövetséges NATO katonák érzekkezen Szlovákiába.

 „A NATO tagjai vagyunk. Szabadon döntöttünk arról, hogy belépjünk ebbe a védelmi szövetségbe,“

Hírdetés

mutatott rá a politikus, elmondva, hogy a NATO védelmet nyújt tagjainak.

Arra a kérdésre, hogy mi a kormány pozíciója arra vonatkozóan, hogy esetlegesen amerikai katonák érkezzenek Kelet-Szlovákiába, azt válaszolta, hogy nem lát ebben problémát.

„Ha szükség lesz rá, ha szükség lesz megerősíteni a védelmi képességeinket, akkor nem látok ebben semmilyen problémát,“

jelentette ki.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »