Remišová: Az SaS és az OĽaNO találjon kompromisszumot

Remišová: Az SaS és az OĽaNO találjon kompromisszumot

Veronika Remišová (Za ľudí) befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettes a szerdai kormányülés után arra szólította fel a koalíciós válság két főszereplőjét, az OĽaNO-t és az SaS-t, használják ki a hétfőig rendelkezésükre álló időt a kompromisszum megtalálására.

Az OĽaNO által bemutatott 10 pontot, amelynek elfogadását kérték Sulíkéktól Matovič lemondásáért cserébe, Remišová a megállapodás felé tett első lépésnek tekinti. Ez szerinte teret teremt a tárgyalásokra. A szóban forgó intézkedéseket pedig amiatt is fontosnak nevezte, mert azok az energiaválság következményeinek enyhítését célozzák.

Hírdetés

„Felszólítjuk az SaS-t, ne csatlakozzon a Smerhez, a Hlashoz és a fasisztákhoz, hanem inkább mi közösen oldjuk meg Szlovákia problémáit” – tette hozzá és bírálta az SaS vezetőjét, Richard Sulíkot, amiért a problémák megoldása helyett a lemondásával foglalkozott.

A miniszterelnök-helyettes a kormányülés után arról is beszélt, a jelenlegi kormánynak egymás után több történelmi válsággal, így a világjárvánnyal, az energiaválsággal, az inflációval és az ukrajnai háborúval is szembe kellett néznie. „Azonnal fel kell hagynunk az értelmetlen vitákkal és inkább a fontos problémák megoldására kell összpontosítanunk” – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »