Remény – Ismeretlen, mozgó emberi alakot látnak lentről a Mount Everest tetejénél

Remény – Ismeretlen, mozgó emberi alakot látnak lentről a Mount Everest tetejénél

Lehet, hogy Suhajda Szilárd az. Elindultak felé. Nyilatkozott a felesége.

Vélhetően láttak egy emberi alakot a Mount Everest csúcsának közvetlen közelében – a Híradó.hu elérte Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó feleségét, Legindi Tímeát, aki arról számolt be, hogy arra várnak, hogy kiderüljön, férje-e az.

Az oxigénpalack nélkül mászó Suhajda Szilárdról immár több mint egy napja nincs hír, nagyon későn, már sötétben még mindig felfelé mászott szerdán, amikor már a többi sporttársa lefelé jött.

Az utolsó jelet szerda este fél 8-kor küldte GPS-e, akkor szintben 50 méterre volt a csúcstól.

Az alakot a négyes tábor fölött, a csúcs közelében látták.

„Nem biztos ez a hír, most a megerősítését várjuk. Ennek kapcsán a mi ügynökségünktől mozgósítottak további serpákat, akik felmennek a négyes táborba, illetve azt gondolom, hogy el fognak indulni az alak irányába, hogy megbizonyosodjanak róla, ott tényleg egy ember van-e” – fogalmazott Legindi Tímea.

Az növeli az esélyét, hogy Suhajdáról van szó, hogy nincs más abban a magasságban rajta kívül, hiszen éjszakára mindenki lejött onnan az alaptáborig.

A 40 éves békéscsabai születésű hegymászó oxigénpalack és serpák (teherhordók) nélkül, a legtermészetesebb és egyben legnehezebb módon vágott neki a világ legmagasabb pontjaként ismert csúcs meghódításának, magyarként ő lenne az első, ha sikerrel járna.

Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Purbu Csahszi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »