Remekül kezdték a bajnokságokat (Kézilabda, utánpótlás)

Remekül kezdték a bajnokságokat (Kézilabda, utánpótlás)

Az elmúlt hétvégén kezdődött az utánpótlás kézilabda-bajnokságok 2022–2023. évi idénye, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC csapatai pedig tökéletesen kezdték a pontvadászatokat. Az ifjúsági együttes 41–20-ra győzött a VSK Csíkszereda vendégeként, míg a junior alakulat hazai környezetben 58–21-re diadalmaskodott a Brassói Dinamo felett.

A sepsiszentgyörgyi klub U17-ben még a Székelyudvarhelyi ISK, a Marosvásárhelyi Sportlíceum, a Marosvásárhelyi VSK és a Nagyszebeni ISK ellen játszik az E-csoportban, U19-ben pedig a Medgyesi ISK, a Marosvásárhelyi Sportlíceum, a Vidombáki Sporting, a Brassói Corona és a VSK Csíkszereda együtteseivel mérkőzik meg a D-csoportban.

A földrajzi elhelyezkedés szerinti besorolás küzdelmei után az első három helyezettek a felsőháznak számító Érték-csoportban folytatják, míg a többiek az alsóháznak számító Reménység-csoportban szerepelhetnek. 2023 májusában és júniusában az ország legjobb nyolc csapata mindegyik korosztályban az érmekért harcol a döntő tornákon.

Hírdetés

A Sepsi-SIC kézilabda-szakosztályának szakmai stábját Carmen Cartaș, a junior csapat edzője, Gabriela Gheorghe, az ifjúsági együttes trénere, Eugen Ciulei kapusedző, Vlad Nițoi gyógytornász és Sorin Popica szakosztályvezető alkotja.

Emellett a Sepsiszentgyörgyi Kiválósági Központ mindkét mérkőzését megnyerte a másodosztályban, az A-divízióban. A gárda, melyet többnyire a Sepsi-SIC játékosai erősítenek, a CSM Roman vendégeként (23–18) és hazai pályán a HCF Piatra Neamț (30–26) ellen győzött, így egyelőre a B-csoportban az élmezőnyben tartózkodik.

A Szabó Kati Sportcsarnok legközelebb ma 16 órától ad otthont mérkőzésnek, amikor a Sepsi-SIC ifjúsági csapata a Székelyudvarhelyi ISK együttesét fogadja. Szombaton az A-divízió 3. körében a fiatal sepsiszentgyörgyi kézilabdázók a feljutásra pályázó CSM Jászvásár otthonában lépnek pályára, valamint jövő szerdán a junior alakulat Medgyesen játszik. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »