Rémálommá váltak a német mindennapok

Rémálommá váltak a német mindennapok

Tíz év alatt 900 százalékkal nőtt meg a késsel elkövetett bűncselekmények száma Németországban. Csak tavaly 4100 ilyen esetet jegyeztek fel.

(Origo)

A német média persze szokásos módon megpróbálja elhallgatni, hogy a támadók milyen országokból érkeztek, de ezt egyre nehezebben tudják megtenni – írja az Origo.

Egy hamburgi bíróság a napokban ítélte életfogytiglani börtönre azt a 33 éves nigeri illegális migránst, aki először 34 éves német barátnőjével végzett, majd késsel levágta a 21 hónapos lányának a fejét az észak-német város egyik metróállomásán.

Ez a szörnyű eset ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a késes támadások jelentősen megszaporodtak, amióta Angela Merkel több mint egymillió bevándorlót engedett be az országba. A brutális eset még 2018. április 12-én történt. A gyilkosságot egyébként a balliberális német média meglehetősen hosszú ideig elhallgatta, csak később derült ki a valóság.

Tíz év alatt 900 százalékos növekedés

Németországban jelenleg a késsel kapcsolatos erőszakos cselekményeknek nincsen hivatalos statisztikája. Oliver Malchow, a Német Rendőrségi Unió elnöke idén februárban szólította fel a kormányt, hogy gyorsítsák fel a késes bűncselekményekre vonatkozó adatok gyűjtését. Várhatóan az egységes nyilvántartás létrehozása 2022-ig fog csúszni. Így pedig olyan helyzet áll elő, hogy a Szövetségi Bűnügyi Rendőrség csak azt tudja mondani, hogy nem tud megerősített állítást tenni azzal kapcsolatban, hogy nőttek, vagy pedig csökkentek a késes támadások az országban.

Mindezek ellenére a különféle statisztikák összehasonlítása révén egyértelmű, hogy a késes támadások 2018-ban Németországban soha nem látott rekordot értek el. Összesen 4100 késsel kapcsolatos bűncselekmény történt.

2017-ben még 3800 ilyen eset volt, de 2008-ban csak 400. Tíz év alatt tehát 900 százalékos növekedést lehet látni a késes támadások terén. Tavaly átlagosan naponta több mint tíz ilyen támadás történt Németországban. A támadások száma, nem meglepően, a 2015-ös migrációs válságot követően ugrott meg.

Hírdetés

Hallgat a ballib média

Nem meglepő módon a késes támadásokról nem számol be a német média. Ha mégis valamilyen csoda folytán a hírekbe kerülnek a támadások, akkor azokat elszigetelt esetként kezelik, és arról már pláne nem esik szó, hogy az elkövetők milyen nemzetiséghez tartoztak. Ráadásul a rendőrségi statisztikákban sem láthatóak nemzetiségi adatok, mindennek a célja az, hogy nehogy felkorbácsolják a bevándorlásellenes érzeteket a társadalomban.

A késes támadások többségét parkokban, szórakozóhelyeken, szállodákban, tömegközlekedési eszközökön, éttermekben, vasútállomásokon és szupermarketekben követik el. A rendőrségi jelentésekből egyébként az is kiderül, hogy a migránsok késes támadásaira egyfajta önvédelmi reflex is bekapcsolt a német társadalomban, mivel sokan az erőszakra erősszakkal válaszolnak, így a késes támadások egy részét már őshonos németek követik el.

Leszúrták, mert nem adott cigit

A késes támadások motivációi meglehetősen sokszínűek Németországban. Egy részük természetesen politikai és vallási hátterű. Erre példa, hogy Fuldában egy 23 éves szomáliai menedékkérő az alábbi módon kért cigarettát:
Adjon nekem egy cigarettát, a cigaretta az enyém, Allah a legnagyobb, megölöm a keresztényeket!

Amikor a férfi nem volt hajlandó cigarettát adni a migránsnak, akkor kést rántott, és a férfi mellkasába szúrta, majd pedig megismételte a korábban elmondott dolgokat. Berlinben pedig egy 24 éves migráns egy 27 éves járókelőbe kötött bele, mert az keresztet formáló tetoválást viselt. A bevándorló megpróbálta arra rávenni a keresztény férfit, hogy adjon alamizsnát egy koldusnak, de miután azt megtagadta, arcon ütötte és késsel fenyegette.

Sok késes támadás mögött nem lehet motivációt felfedezni, az áldozatok főleg teljesen vétlen járókelők. Ezek az esetek sok esetben bevásárlóközpontokban vagy kisebb üzletekben történnek. Sok esetben valamin összevesznek a felek, és akkor kerül elő a kés, mint megoldási eszköz a migránsok részéről. Jó példa erre egy nürnbergi támadás, amikor három nőt sebesített meg egy migráns. A rendőrség minderre csak annyit tudott közölni, hogy a sértettek rosszkor voltak rossz helyen.

A stressz miatt késelt?

A támadások egy jelentős része a tömegközlekedési eszközökön és csomópontokon történik. Lübeckben például 12 embert sebesített meg egy iráni-német állampolgár, aki ráadásul a 48 utast szállító buszt megpróbálta felgyújtani valamilyen folyékony anyaggal. A férfi tettét a hatóságok skizofréniával magyarázták. Ravensburg városában a buszpályaudvaron egy 21 éves afgán migráns három embert sebesített meg a késével. Később a hatóságok azt mondták, hogy poszttraumás stresszben szenvedett az afganisztáni események miatt.

A késes merénylők nem kímélik a fiatal lányokat sem. Dortmundban egy 15 éves kazah migráns az osztálytársát szúrta le, mert nem tetszett a sértett édesanyjának a viselkedése. Hannoverben egy 12 és 13 éves fiú csak azért rabolt ki késsel két tinédzsert, mert közép-európai kinézetük volt. Arra is volt példa Nimburgban, hogy egy hétéves fiú késelte meg a tanárát. Az elkövető korábban több osztálytársára is rátámadt.

A késes támadások száma 2019 eddigi időszakában sem csökkentek Németországban. Az első két hónapban több mint 500 támadást regisztráltak már, mindez azt jelenti, hogy naponta közel 11 késes merénylet volt. Berlinben például egy 20 éves férfi azért támadta meg késsel a biztonsági személyzet egy tagját, hogy ne dohányozzon a vonaton. Kölnben egy 31 éves férfi azt követően szúrt le egy másik férfit, miután összevitatkoztak egy bár előtt.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »