Rémálom Braunau am Innben: Hitler-hasonmás riogatja a liberálisokat a Führer szülővárosában

Rémálom Braunau am Innben: Hitler-hasonmás riogatja a liberálisokat a Führer szülővárosában

Az osztrák hatóságok vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, ki az a férfi, aki Adolf Hitler hasonmásaként többször feltűnt a vezér és kancellár ausztriai szülővárosában, Braunau am Innben. A rejtélyes hasonmás igyekszik is hasonlítani Hitlerre: bajusza és frizurája ugyanolyan, mint az 1945-ben öngyilkosságot elkövetett elődé.

Az Oberösterreichische Nachrichten című lap beszámolója szerint a hatóságok eljárást akarnak indítani a férfi ellen, mert úgy vélik, azért jelenik meg rendszeresen Branauban, mert "ezzel is dicsőíteni akarja az egykori náci vezért".

Hírdetés

"Ez bűncselekménynek számít Ausztriában is" – közölte a helyi ügyész, Alois Ebner.

A helyi beszámolók szerint a hatóságok nem igazán törik össze magukat, hogy valóban kézre kerítsék az ál-Hitlert. A harmincas éveiben járó hasonmás többször betért a helyi könyvesboltba, ahol a második világháborúval foglalkozó könyvek között válogatott. Megjelent az egyik kocsmában is, ahol Harald Hitlerként mutatkozott be. Állítólag vannak olyan fényképfelvételek is, ahol a rejtélyes férfi Hitler lebontásra ítélt szülőháza előtt ácsorog.

Ez pedig valóban szörnyű, üldözendő bűncselekmény…

(Kuruc.info – ON – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »