Rekorder lett Ibrahimovic

Rekorder lett Ibrahimovic

Bár a Milan – meglepetésre – 3-1-re kikapott az olasz bajnokság hétvégi fordulójában 27. fordulóban, Udinében, s immár három bajnoki forduló óta nyeretlen, híveinek mégis akadt oka az ünneplésre. Zlatan Ibrahimovic visszatért, gólt szerzett, s az olasz futball rekordere lett.

Ibra 1981. október 3-án született Malmőben, 41 és fél éves, pontosan 41 éves és 166 napos volt a mérkőzés napján. Felépült hosszú sérüléséből, február 10-én ült le először az idényben a kispadra, az azóta eltelt nagyjából egy hónapban három bajnokin állt be csereként.

Stefano Pioli vezetőedző az Udinese elleni találkozó előtt úgy döntött, hogy a napokban a svéd válogatott keretébe is visszakerült legendát ezúttal, Brahim Diaz és Rafael Leao mellé, a kezdő tizenegybe jelöli. Alkalmasint döntése találkozott játékosai egyetértésével is, mert a gárda úgy döntött, hogy az általános és a klubon belüli szokásokat felrúgva, a svéd sztár legyen ezúttal a csapatkapitány.

Ibrahimovic már azzal, hogy kezdő játékosként lépett pályára a Serie A-ban klub- és olasz csúcsot ért el, az 1994–1995-ös idény kezdete óta, az úgynevezett hárompontos érában mindössze három mezőnyjátékos szerepelt túl a 41. születésnapján az olasz élvonalban, Ibra lett a harmadik, Alessandro „Billy” Costacurta és a később edzőként a Bp. Honvédnál is dolgozó „Cár”, Pietro Vierchowod után.

Aztán jött a legnagyobb rekord: miután az első játékrész hosszabbításában értékesített egy büntetőt, a Serie A történetének valaha volt legidősebb gólszerzője lett. Miután ezt megelőzően legutóbb 2022 januárjában szerzett gólt, a negyedik helyről ugrott az élre. Így fest most a legidősebb gólszerzők élcsoportja:

Hírdetés

1. Zlatan Ibrahimovic, 41 éves és 166 napos

2. Alessandro Costacurta, 41 éves és 25 napos

3. Silvio Piola, 40 éves és 131 napos

4. Pietro Vierchowod, 40 éves és 47 napos

5. Francesco Totti, 39 éves és 364 napos

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »