Rejtett videón buktatta le magát és lapját a liberális újságíró

Kínos helyzetbe keveredett az Egyesült Államokban a liberális média zászlóshajójának számító The New York Times Pulitzer-díjas újságírója. Matthew Rosenberg egy rajtett kamerával készült felvételen arról beszélt, hogy hogyan torzították el az amerikai törvényhozásnál még 2021 januárjában történt zavargásról szóló tudósításokat.

„A Capitoliumot megtámadó tömeg tele volt FBI-ügynökökkel” – mondja Matthew Rosenberg, a The New York Times újságírója azon a rejtett felvételen, amit a Project Veritas egyik alkalmazottja egy bárban készített, miközben a férfival beszélgetett. Ez az állítás teljes egészében szembemegy azzal a tudósítással, amit maga Rosenberg írt a zavargásról, korábban ugyanis az FBI részvételére vonatkozó állításokról úgy beszélt, hogy az nem más, mint január 6-a (ekkor történt a zavargás – a szerk.) újragondolása.

Korábbi cikkében Rosenberg azt is leírta, hogy a január 6-i események jelentőségének kisebbítése a másik nagy hazugság. Ehhez képest a felvételen már arról beszél, hogy a zavargás nem volt nagy ügy, és két másik kollégájával ő is ott volt a tömegben, és jól érezték magukat. Ehhez képest korábbi tudósításában még erőszakos eseményekről írt.

„Tudom, hogy traumatizáltnak kellene lennem. Van egy csomó kollégám, aki arról beszél, hogy milyen félelmetes volt az épületben. Én meg azt mondom, hogy menjetek a p*csába.”

Hírdetés

Az újságíró szerint a munkahelyén nem mondhatja azt a kollégáknak, hogy viselkedjetek már férfiként. „Pedig legszívesebben szólnék nekik, hogy öreg, fejezd már be, egyáltalán nem voltál veszélyben.” Később kollégáit k*baszott strébereknek nevezi, mert az állítólagos megpróbáltatásaikról beszélnek. „Kussoljatok már b*szd meg. Kib*szott ribanc mind” – teszi hozzá a Pulitzer-díjas újságíró.

Rosenbergnek a teljes médiáról is megvan a véleménye, hiszen szerinte túl nagy feneket kerítenek az egész ügynek. „Megpróbálják egy szervezett dolognak beállítani, pedig nem volt az” – közölte.

Az amerikai kormányzat a liberális média támogatásával a zavargások óta folyamatosan szervezett eseménynek próbálja beállítani, ami január 6-án történt. Tavaly márciusban a történéseket terrorcselekménynek minősítették. Christopher Wray, az FBI igazgatója, az amerikai törvényhozás felsőházának igazságügyi bizottsága előtti szenátusi meghallgatásán úgy fogalmazott: „Ez a támadás, ez az ostrom bűnözői magatartás volt. Ez ennyire egyszerű, és ezért az FBI ezt belföldi terrorizmusnak tekinti.”

A Capitolium ostroma óta eltelt időszakkalebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesebben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »