Rejtett globalizmus

  

Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az emberek, sem közöset, azzal már jól leszerepeltek tavaly, ugyanekkor, hanem mindannyian – leszámítva értelemszerűen a Mi Hazánk mozgalmat – a tanárok tiltakozó akciósorozatának épp aktuális megmozdulását támogatták.

Ezen a rendezvényen olvasták fel azt a 9 pontot, amit aláírtak a tüntetésszervezők, a tanárszakszervezetek, s egyes diák-, szülői- illetve „civil” szervezet.

A pontok zöme teljesíthető, sőt, okunk van feltételezni, hogy részét képezik a kormány oktatással kapcsolatos elképzeléseinek is. Akad köztük olyan, konkrétan az önálló oktatásügyi minisztérium felállítása, melynek semmiféle kára nem lenne nemzetpolitikai szempontból, haszna inkább, de a kormány aligha fog rábólintani, nehogy gyengének mutatkozzon.

De van egy követelés, szám szerint kilencedik, a végén csattan az ostor, ugyebár, akárcsak a 12 pont esetében, mely nemzeti szempontból katasztrófa lenne. Idézem: „Szakmai szabadságot és támogatást az oktásban! Korszerű nemzeti alaptantervet! Szabad tankönyválasztást!”

Amint az ellenzék legújabb sztárja, Pankotai Lili trágár „slam poetry”-je is jelzi, az ifjúság szocializációjával komoly problémák vannak. Nem kétséges, hogy ebbe masszívan belejátszik a lefele nivelláló közösségi média, beleértve a nagy népszerűségre szert tevő, botrányosan színvonaltalan és gondolatnélküli youtube tartalmakat, belejátszik a kereskedelmi média, és a minden csatornán ömlő woke-őrület, a hagyományos értékrend tudatos roncsolása a korszellemet meghatározó globalista főhatalom részéről, de messze nincs minden rendben az oktatásban sem.

Nem gondolom, hogy a kormány mindent megtett ezen a területen, amit megtehetett volna, de a „szakmai szabadsággal”, egy balliberális kódolású, „korszerű” nemzeti alaptantervvel és a szabad tankönyvválasztással azt az eszközt is kiengedné a kezéből, amivel még bepótolhatná a mulasztásait.

Hírdetés

A küzdelem a felnövekvő nemzedékek értékvilágának meghatározásáért folyik. Ebben a harcban a LMBTQXYZ-lobbi, a BLM-es propagandisták, a nemzeti identitás és keresztény kultúra felszámolására törekvő globalisták hatalmas előnyben vannak. Az állam az oktatás és kultúrpolitika útján tud hatni elsősorban, nem véletlen, hogy a globális főhatalom egykori helyi segédcsapata, az SZDSZ, melynek ma minden ellenzéki párt a szellemi utódja (leszámítva a Mi Hazánkat), harsány harcosa volt az eszmeileg semleges államnak.

Az állam mondjon le a keresztény-nemzeti értékrend terjesztésének igyekezetéről, majd a globalista erők az ideológiai semlegesség jegyében kozmopolitizmussal és woke őrülettel könnyebben fogják mételyezni a legifjabbak tudatát. 

Nyilván ez áll szakmai és tankönyvválasztási szabadság követelése mögött is. 

A tanszabadság (alig) rejtett globalista indoktrináció.

 

Borbély Zsolt Attila

 

A szöveg a  Székely Hírmondó számára készült.

  


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »