„Rejtett erőforrások” ellopták egy templom tetejét Tiszaburán

„Rejtett erőforrások” ellopták egy templom tetejét Tiszaburán

Tiszaburán egy református templomba tört be két "férfi", akik nagyjából 1 millió forintos kárt okoztak. A rendőrség az egyik elkövetőt visszaesőként kezeli, több év börtönt is kaphat.

Egy református templom zárját feltörték, és a toronyóra hátlapját és több rézlemezt is elvittek. Írja le a cigány szó használata nélkül a cigánybűnözésre oly jellemző esetet a Tényekre alapozva az Index.

A templomban nagyjából 1 millió forintos kár keletkezett, az egyik "fiatal" egy 19 éves bűnöző, aki visszaesőnek számít, amiért májusban szintén egy lopás miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Június eleje és július 21. között ötször lopott, háromszor ingatlanokba tört be, valamint egy élelmiszerboltból is lopott, végül társával együtt a helyi református templomba törtek be.

Hírdetés

Fazakas Márk lelkészt is megviselték a történtek. „A kerítésen keresztül valakik behatoltak a templomnak az udvarára, a kis ablakot befeszítették, onnan pedig felmentek a toronyba, és a torony csúcsát egy kis kémlelőnyíláson keresztül, a burkolatot, ami rézből készült, elkezdték felfeszíteni, több négyzetméteren keresztül ezt lelopták, és elvitték” – nyilatkozota.

"Megyek ki a tyúkólba, ott alszik bent a drogos. És nem tudok vele semmit csinálni, mert ha megverem, akkor engem visznek el a rendőrök. Vandál munkát végeznek ezek a drogosok, szétszaggatják, a Gamezba is betörtek mellettem tegnap, kivitték a flexeket, fúrókat" – mondta egy helyi lakos.

A templom közelében több térfigyelő kamera is üzemel, a cigánybűnözőket elfogták. A visszaesőnek számító cigány több év börtönbüntetést is kaphat, míg barátjának társtettesként kell felelnie a bíróság előtt.

Tiszaburát teljesen lelakták, tönkretették a cigányok, erről bővebben itt és itt olvashat.

(Index, Tények nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »