Rejtélyes halál: megvan mi okozta a német hajós vesztét

Rejtélyes halál: megvan mi okozta a német hajós vesztét

A boncolás szerint szívinfarktus okozta a jachtján mumifikálódva megtalált világjáró német hajós halálát.

Az 59 éves Manfred Fritz Bajorat körülbelül hét nappal a megtalálása előtt hunyt el, tetemét a sós tengeri levegő mumifikálhatta ilyen gyorsan – közölték szerdán a Fülöp-szigeteki hatóságok.

A magányos hajós tengeren sodródó jachtját a múlt héten fedezték fel és vontatták partra halászok a Fülöp-szigetek déli partjaitól mintegy 100 kilométerre. Az oldalra dőlt hajó főárboca kettétört, talán egy viharban.

A férfi pucér, mumifikálódott testét a hajókabinban, a hajó rádió-adóvevő készüléke mellett, az asztalra könyökölve találták meg.

Német sajtójelentések szerint a kalandor 20 éve kezdte járni a világtengereket feleségével, Claudiával, házasságuk azonban nem élte túl a magányos hajózással járó nehézségeket, 2008-ban szakítottak.

A nő két évvel később meghalt rákban a Franciaországhoz tartozó Martinique szigetén, a Ruhr-vidéki férfi pedig egyedül hajózott tovább, ingázva Európa és a csendes-óceáni szigetek között. Állítólag a zord közép-európai tél elől menekült a déli tengerekre.

A Fülöp-szigeteki hatóságok szerint nincs jele annak, hogy Bajorat bárkivel kapcsolatot létesített volna azóta, hogy egy éve születésnapi jókívánságait küldte egy barátjának a Facebookon.

Egyelőre nem tudni azt sem, hogy halála előtt a férfi próbált-e segélykérő jeleket leadni. A jachton nem találtak sem fegyvert, sem bizonyítékot más ember jelenlétére.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »