Rejtélyes fertőzés tizedeli a rendőröket

Erőátcsoportosításokat kellett végrehajtania a rendőrségnek, miután egy eddig ismeretlen eredetű fertőzés támadta meg a határvédő feladatokat ellátó Baranya megyei rendőröket. Eddig harminchárman betegedtek meg, közülük hárman kórházba kerültek.

Súlyos vírusfertőzés terjed a déli határszakaszt védő Baranya megyei rendőrök körében – értesült a Magyar Nemzet. A hányással, hasmenéssel járó megbetegedés súlyosságát mutatja, hogy többen kórházba is kerültek.

Hírdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén megerősítették a tömeges megbetegedésekről szóló értesülésünket. Tájékoztatásuk szerint rendőreik közül harminchárman betegedtek meg az elmúlt napokban, valamennyien Bács-Kiskun megyében teljesítettek szolgálatot a déli határnál. Közülük hármat jelenleg is kórházban ápolnak, huszonketten Bács-Kiskun megyei szálláshelyükön, heten pedig saját otthonukban lábadoznak, egy rendőr viszont már teljesen meggyógyult.

Hogy mi okozza a tömeges megbetegedéseket, azt a rendőrség közlése szerint jelenleg is vizsgálják. A Baranya megyei rendőrség végül azt közölte: „A megbetegedések miatt szükségessé vált erő- és eszközátcsoportosítások megtörténtek, a rendőrség továbbra is a szükséges és megfelelő létszámmal biztosítja az államhatár védelmét.”

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 1970. 01. 01.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »