Rejtélyes csontvázak kerültek elő Párkányban

Rejtélyes csontvázak kerültek elő Párkányban

Vélhetőleg emberi maradványokra bukkantak a munkások a párkányi Régi posta utca ásása közben, ahol az elektromos vezetékek felújításán dolgoznak.

“A csontokra a kotrógépet kezelő kollégám lett figyelmes. Az árok ásásánál előbb egy koponya, majd ettől pár méterre egy egész csontváz fordult ki a földből” – mondta egy munkás. Dudás Ágnes, a párkányi városi hivatal szóvivője szerint a hivatal csak közvetetten értesült a dologról, ugyanis a munkálatok kivitelezője nem a város, hanem a Nyugat-szlovákiai Disztribúciós Társaság, amely május 24. és 31. között a Régi posta utcában az elektromos vezetékek cseréjén dolgozik.

Hírdetés

Kedden délelőtt régészek érkeztek a helyszínre, hogy kiássák és elszállítsák a csontokat. „Hétfőn volt itt egy antropológus, aki megállapította, hogy emberi maradványok, amelyek legalább száz éve heverhetnek a földben” – mondta az egyik munkás. Állítását a rendőrség is igazolta, mely az ügyet átadta a régészeknek, akik lapunknak nem akartak nyilatkozni.

Értesüléseink szerint a csontokat legkésőbb csütörtökön elszállítják, így a vezetékcserénél jelentős határidő-eltolódással nem kell számolni. Az ügy érdekessége, hogy bár a csontok a Szent Imre-plébániatemplom közelében kerültek elő, valószínűleg nem egy régi temető helyét mutatják, ugyanis ezt a helyet nem használták temetkezésre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »