Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Nyert és harmadik helyen áll a Fülek

Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Nyert és harmadik helyen áll a Fülek

A régió csapatai közül elsőként szombaton kora délután a losonciak léptek pályára, akik a poprádiakat fogadták hazai környezetben.

Novohrad Losonc VSK – FK Poprád (Poprad) 1:1 (0:0)

Gólszerzők: Oláh (90.) – Kapsdorfer (72.)

Az első félidő nagyjából kiegyenlített volt, mindkét oldalon adódtak kisebb és nagyobb helyzetek is, bár a hazaiak kicsivel jobban akarták a gólt, amit a szünetig egyik csapatnak sem sikerült szereznie, így gól nélkül fordultak a felek.

A második játékrész első perceiben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, aminek az lett az eredménye, hogy a 72. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Kapsdorfer talált a kapuba. A bekapott gól után rákapcsolt a Losonc, igyekezett mindent megtenni azért, hogy egyenlítsen. Ez végül is összejött, ugyanis kicsivel a lefújás előtt egyenlítettek, és döntetlenre mentették a mérkőzést.

Az losonciak tíz ponttal a 15. helyen állnak, legközelebb november 2-án, szombaton 13.00 órakor Alsókubinban (Dolý Kubín) lépnek pályára.

Slávia TU Kassa (Košice) – Rimaszombati VSK 1:0 (0:0)

Gólszerző: Jonec (59. – büntetőből)

Jó iramú első félidőt láthatott a közönség, mindkét csapat támadólag lépett fel, így mindkét fél előtt adódtak helyzetek. Mind a két együttes bátran rohamozott a győztes gól megszerzéséért, de egyik sem járt sikerrel, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Hírdetés

Az 56. percben a hazaiak edzője hármat is cserélt a támadóbb játék hatékonyságának növelése érdekében, amelynek három perccel később meg is lett az eredménye, hisz az 59. percben 11-est ítélt javukra a játékvezető kezezésért, amelyet Jonec higgadtan értékesített. A hátralevő időben a gömöriek edzője is cserékkel próbálta frissíteni csapatát (Sojka, Gembický, De Faria Do Nascimento), de ők sem tudtak lendületet adni a csapatnak, amely így egygólos vereséget szenvedett Kassán.

A rimaszombatiak tizenhárom pontjukkal továbbra is a 12. helyen állnak, folytatás egy hét múlva szombaton  amikor a  9. helyezett Námesztó (Námestovo) csapatát fogadják.

FTC Fülek – MŠK Námesztó (Námestovo) 6:1 (3:1)

Gólszerzők: Uhlár (13.), Kvernadze (32., 44., 68.), Tangiri (72, 85. – büntetőből) – Jurina (27.)

Az első félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, ezután azonban ellenfele fölé kerekedett a hazai csapat, amely jobban futballozott, mint a vendégek. A 13. percben aztán vezetést szereztek a vendéglátók, egy támadás végén Uhlár volt eredményes. A 27. percben jött a námesztói válasz, Jurina pontrúgásból talált a kapuba. A fülekiek második találata a 32. percben érkezett, ekkor Kvernadze lőtt a hálóba, aki még a szünet előtt is betalált, így a Fülek biztos előnnyel várhatta a második félidőt.

Fordulást követően mindkét csapat ott folytatta, ahol a félidő végén abbahagyta. A hazaiak támadtak, rugdosták a gólokat, míg a vendégek védekeztek, ahogy tudtak. A hazaiak nem sokkal a szünet után a grúz támadó harmadik találatával növelték előnyüket. A hajrában aztán végleg eldöntötték a három pont sorsát a nógrádiak, a 23 éves Frankline Yusinyu Tangiri előbb a 72. percben értékesített egy labdát, majd a 82. percben 11-esből állította be a 6:1-es végeredményt.

A fülekiek 23 pontjukkal felléptek a dobogó harmadik fokára, legközelebb vasárnap ismét hazai környezetben fogadják a 2. helyen álló MFK Varannó (Vranov nad Topľou) csapatát.

Csomós Elemér

Felhasznált forrás: sportnet.sk/futbalnet/

Képek: Facebook/Slávia TU Košice


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »