Refugees Welcome Party, ahol a "menekültek" nőket zaklattak

Refugees Welcome Party, ahol a "menekültek" nőket zaklattak

2015. november 7-én egy bonni szórakozóhelyre bevándorlóajnározást szerveztek, ahol a "menekültek" hozták azt a tolakodó, zaklató formájukat, amire minden józanul gondolkodó, tapasztalatokat leszűrő ember eleve számíthatott.

2015. november 10-én az egyik társszervező megpróbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, és az alábbi polkorrekt állásfoglalást adta ki:

Állásfoglalás a november 7-i partival kapcsolatban:

Hírdetés

A Refugees Welcome Bonn e. V. ezennel állást szeretne foglalni az általunk társszervezőként szervezett, 2015. 11. 7-i Township-beli partin való fennforgásokkal kapcsolatban. A partin megfigyelésünk szerint különféle nőket férfiak zaklattak, kéretlenül megérintettek, vagy helytelenül közeledtek feléjük. Emiatt társszervezőként mindenféle formában elnézést szeretnénk kérni. Már a partin is megpróbáltuk, hogy a tetteseket azonosítsuk és a partiról kiutasítsuk; ezenfelül ezt bemondattuk, és azt kértük, hogy ezt a magatartást azonnal hagyják abba. Sajnos ezek az intézkedések nem vezettek eredményre. Ezt nagyon sajnáljuk. Ezek a férfiak a téves viselkedésükkel rossz fényt vetnek a szervezetünkre és az összes férfira, akárcsak a férfi menekültekre, akik a partin voltak. Ugyanakkor ez a téves viselkedés semmiképpen nem tükrözi vissza a menekültek többségének magatartását. Ez mindig is általánosításra csábít, melyhez mi nem akarunk csatlakozni. Férfiak, akik nem tudják, hogy hogyan kell viselkedni, és patriarchális gondolkodásmód, ami egy ilyen téves viselkedésben utat tör magának, sajnos minden egyes országban és minden egyes kultúrában megvan. Azonban e helyütt nem akarjuk letagadni, hogy vannak kulturális különbségek. Ámde csak tiszteletlenül, ujjal a patriarchális viselkedési módra való mutogatás helyett azt tartjuk abszolút feladatunknak, hogy az ilyen különbségekkel a napi találkozás során szembeszálljunk.

Ezen okból a jövőben is, partijainkon és egyéb rendezvényeinken megerősítve azon akarunk fáradozni, hogy az ilyen magatartási módoknak ne adjanak helyet. Központi dolognak tartjuk, hogy az egymással való társas érintkezés a kölcsönös tiszteletben, valamint az összes ember általános értékegyenlőségének gondolatában öltsön formát. Ehhez szükségszerűen tartozik, hogy közeledési kísérletnél a „nem”-et elfogadják ahelyett, hogy újfent megkísérelnék a saját akaratot a másikra rákényszeríteni.

E mellett állunk ki mint csoport. Az ilyen viselkedést részünkről többé nem fogjuk eltűrni.

Béka és skorpió, egyszeri ember és kígyó, hasznos idióták és Lenin

A fabula (tanmese) szerint a skorpió arra kérte a békát, hogy a hátán vigye át a túlpartra. A béka ettől húzódozott, majd ráállt, mert a skorpió fogadkozott, hogy nem fogja megszúrni, hiszen az mindkettőjük halálához vezetne. A tó közepén mégis megtette, és a haldokló béka kérdésére, hogy ez miért volt jó, hiszen így mindketten meghalnak, a skorpió így felelt: ez a természetem.

Ennek egy másik változatában az egyszeri ember egy félig megfagyott kígyót talál, amit megszán és hazavisz. A kígyó megmenekül a fagyhaláltól, majd megmarja az egyszeri embert, akinek arra a kérdésére, hogy ezt miért tette a megmentőjével, így felel: ez a természetem.

A fabula tanulsága az, hogy a felelősség azé a szentimentális szépléleké, aki elbizakodottságában azt hiszi, hogy bár az egész világ nem volt képes megváltoztatni a velejéig gonosz karaktert, de majd ő megmutatja, hogy ez lehetséges… nos, nem az.

Végül, de nem utolsó sorban legyen szó azokról a naiv kívülállókról, akik a bolsevikok ügyét segítették, mert nem látták előre, hogy a bolsevik győzelem után ők is mennek a süllyesztőbe. Azokról van szó, akiket Lenin így jellemzett: hasznos idióták.

Gondolkodjunk el ezeken, majd világosítsuk fel gyerekeinket és ismerőseinket, hogy ne jussanak a béka, az egyszeri ember, a hasznos idióták sorsára!

(Hidra – Kuruc.info)

Forrás: Stellungnahme zur Party am 7. November 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »