Recepteket írt fel némi szívesség fejében

Recepteket írt fel némi szívesség fejében

A Szigetvári Járásbíróságon megkezdődött annak a két vádlottnak a pere, akiket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel vádol az ügyészség. Az egészségügyi adminisztrátor betegek adataival visszaélve írt fel recepteket ismerősének némi szívesség fejében.

Az elsőrendű vádlott gyógypedagógus volt, ma már nyugdíjas. Korábban egy helyen lakott a másodrendű vádlottal, aki egy szigetvári háziorvos mellett dolgozott adminisztrátorként. A gyógypedagógus alkoholista volt, pszichiátriai kezelés alatt állt, ezért erős nyugtató gyógyszereket szedett. Régi ismeretségükre hivatkozva azt kérte háziorvos asszisztensétől, hogy állítson ki neki recepteket a körzetbe tartozó betegek nevére.

„E cselekmények fejében 2011 januárja és 2011 májusa között kisebb értékű ajándékokat, saját készítésű termékeket és édességet illetve készpénzt adott elsőrendű B. János Andrásné, azután 2011. május 2. napja és 2013. december 18. napja közötti időszakban 47 alkalommal összesen 360 ezer forint készpénzt utalt át másodrendű V. Attila Istvánnénak” – ismertette Teszler Dániel ügyész.

Hírdetés

„Nem vagyok olyan állapotban, hogy válaszolni tudjak” – közölte a vádlott a tárgyaláson. A bíró ezért a gyógypedagógus egymásnak ellentmondó rendőrségi vallomásait olvasta fel. Első kihallgatásakor azt mondta, hogy a gyógyszerek egy részét elosztogatta a kollégái között. Később önmagát meghazudtolva azt mondta, hogy az összes orvosság neki kellett.

„Az orvos által felírható mennyiség sajnos már nem volt elegendő. Hozzászokott a szervezetem, ezért volt szükség arra, hogy más nevére is írjanak ki. A javasolt adag a fent leírtak szerinti adag volt, de a Xanax-adag átlag ötre emelkedett napi szinten, és az altatóból is már kettő kellett, így is felébredtem már hajnali négy órakor” – olvasta Ujvárosiné Kozák Ildikó bíró.

A másodrendű vádlott a recepteket postán küldte el az elsőrendű vádlottnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »