Reális Zöldek sikere a királyi televízió mûsorszolgáltatásával szemben …

Reális Zöldek sikere a királyi televízió műsorszolgáltatásával szemben 2000. év karácsonykor fordult elő:

Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke 2000. év karácsonyán, Pécs város piacán földlabdás karácsonyfákat árusított.

A Környezetvédelmi Minisztérium azzal támogatta az akciót, hogy fizetett reklámként,

„Gyökeresen természetesen” jelmondatot tette közzé.

A reális zöldek kezdeményezésére, a Híradó műsoráról az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottság eljáró tanácsa a következő véleményt alakította ki:

„ Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága megállapította, hogy a Magyar Televízió Rt. 2000. december 22-i „Híradó” c. műsorában megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996.évi I. törvény 4.§-ában foglalt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, amikor a Pécsen a Zöld Lovagrend által rendezett fenyőfavásáron árusított földlabdás fák előnyeit hangsúlyozta. Ugyanakkor a riportban nem kaptak szót a hagyományos , vágott fenyőfák árusítói.”

2019. év karácsonyán nem ismétlődik meg

„Tisztelt Juhos László Úr!

A 2019. december 20. napján 7:47 perckor küldött, a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!” című műsorszámának műsorrészletére vonatkozó kifogását a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. mint közszolgálati médiaszolgáltató megvizsgálta, és a kifogást elutasítja annak megalapozatlansága miatt.

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. tv. (a továbbiakban: Mttv.) 181.§ (2) bekezdése szerint a kérelmező kérheti azon álláspont közzétételét, mely szerinte a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz szükséges. A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény (a továbbiakban: Smtv.)13.§ alapján a tájékoztatási tevékenységet végző lineáris médiaszolgáltatások kötelesek a közérdeklődésre számot tartó helyi, országos, nemzeti és európai, valamint Magyarország polgárai és a magyar nemzet tagjai számára jelentőséggel bíró eseményekről, vitatott kérdésekről az általuk közzétett tájékoztató, illetve híreket szolgáltató műsorszámokban kiegyensúlyozottan tájékoztatni, mint ahogyan ez a kifogásolt műsorszámban is történt.

A Médiaszolgáltató álláspontja szerint a kifogásolt műsorrészlet mindenben megfelelt az Smtv. és az Mttv. rendelkezéseinek.

Tájékoztatom továbbá, hogy az Smtv. 4.§-hoz fűzött indoklás szerint senkinek nincs alanyi joga arra, hogy követelje bármely médiumban véleménye közzétételét, a műsorszámok szerkesztése, a médiatartalmak kiválasztása a Médiaszolgáltató diszkrecionális joga az Mttv. 3.§ alapján.

Hírdetés

Tisztelettel:

Dobos Menyhért vezérigazgató

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.”

From: Juhos Laszlo [mailto:[email protected]]
Sent: Friday, December 20, 2019 7:47 AM
To: Közönségszolgálat; [email protected]
Cc: Dobos Menyhért; Nagy Katalin
Subject: Kifogás bejelentése

Kifogás bejelentése.

Kossuth Rádió, Vendég Ferenczi Orsolya, 2019. december 20.

Magyarország Klíma Bajnok. ( Orbán Viktor)

Más vélemények megjelenítésének az elhallgatása okán.

Más vélemények a Kossuth adón sugárzott Vasárnapi Újság műsorszolgáltatásában, a széndioxid szerepéről:

2019. november 3-án Dr. Szarka László, akadémikus,

2019. november 10-én Dr. Király József, mérnök,

2019. november 17-én Dr. Héjjas István mérnök,

Minden műsorosztálynak kötelessége figyelemmel kísérnie, más műsorosztályok produkcióját, különösen egymással perlekedő állítások esetén.

Nem engedhető meg, hogy a Kossuth Rádió hallgatója a „Jó Reggelt Magyarország” műsorvezetőjét, Nagy Katalint „minden bajunk forrása a széndioxid” állásponttal azonosítsa. Nagy Katalin „Vasárnapi Újság” műsorvezetője a vélemények sokszínűségével.

A „Jó Reggelt Magyarország” c. műsor szerkesztőinek is kötelességük, hogy egy ésszerű időszakon belül eleget tegyenek a széndioxid szerepéről kapcsolatos sokféle nézet és érdek bemutatásának.

Juhos László, reális zöldek elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »