Reagáltak a pártok Orbán Viktor sajtótájékoztatójára

MSZP: Orbánnak az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna beszélnie

Orbán Viktor miniszterelnöknek inkább az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna beszélnie, és jobban oda kellene figyelnie párttársai megjegyzéseire – értékelte az MSZP frakcióvezető-helyettese a kormányfő évindító sajtótájékoztatóját.

Harangozó Tamás közölte: a miniszterelnök „mai mutatványa stand-up comedynek csillagos ötös volt”, de inkább arról kellett volna beszélnie, hogy miként lesz Magyarországon az oktatás, az egészségügy Európa legjobbja, hogyan lesz fenntartható a környezeti fejlődés, miként működtetik a közszolgáltatásokat.

DK: Orbán nem válaszol valódi kérdésekre

A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője csütörtökön a miniszterelnök sajtótájékoztatóját megelőzően tartott sajtótájékoztatót Budapesten, a kormányfő hivatala, a Karmelita kolostor előtt.

Barkóczi Balázs azt mondta, Orbán Viktor újra úgy csinál, mintha kiállna az újságírók elé, miközben tudható, hogy évek óta nem válaszol valódi kérdésekre.

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, a kormányfő putyini mintára most eljátssza, hogy érdekli őt saját országa és az újságírók kérdései. Eközben folyamatosan bujkál, egyszer a parlament függönye mögé, most pedig a Karmelita kolostorba, annak érdekében, hogy csak jó előre egyeztetett kérdésekre kelljen válaszolnia.

Hírdetés

Ebben a helyzetben a DK tíz olyan kérdéssel készült, amelyet a párt szerint biztosan senki nem tesz fel a miniszterelnöknek, és amelyekre eddig sem válaszolt és ezután sem fog.

Családtámogatásokat, biztonságot és béremelést követel a Mi Hazánk

A Mi Hazánk szerint az Orbán-kormány politikája kevés: a demográfiai válság fokozódik, miután „a cigányság népességrobbanása mellett” a középosztályban szinte hatástalanok a családtámogatások, és a béremelések sem tudják megállítani az elszegényedést és az elvándorlást, így Magyarország elnéptelenedik, kiürül, az elmúlt hetek gyilkosságai pedig bizonyítják: rend sincs.

„Szégyen, hogy magyar honvédjeink Irakban megszállóként közreműködnek, növelve ezzel hazánk terrorfenyegetettségét is, ezért követeljük a magyar katonák hazahozatalát: rájuk a magyar határon van szükség, hogy meg tudjuk állítani a migrációt” – áll a közleményben, melyet Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese írt alá.

LMP: a miniszterelnök leváltása fogja elhozni a fordulatot klímaügyben

Schmuck Erzsébet és Kendernay János a kormányfő évindító sajtótájékoztatójára reagált.

Azt írták: miközben nemrég a Fidesz politikusai még a klímaváltozás tényét is vitatták, a miniszterelnök az önkormányzati választások után néhány héten belül nemcsak felismerte a probléma súlyát, hanem „mondatai alapján a kormány az ünnepek alatt meg is oldotta” a bajt.

A miniszterelnök továbbra is a paksi bővítést tartja a karbonsemlegesség kulcselemének, álláspontja szerint Magyarország nem engedheti meg magának, hogy szélerőműveket építsen, de azt igen, hogy sok ezermilliárd forintot fizessen Oroszországnak „egy drága, elavult, veszélyes és valójában teljesen felesleges atomerőműért” – olvasható az LMP társelnökeinek közleményében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »