Reagált az ország legkeresettebb bűnözője a rendőrség poénos üdvözlőlapjára

Reagált az ország legkeresettebb bűnözője a rendőrség poénos üdvözlőlapjára

Ľubo, gyere végre haza! Gyere végre haza, síelj egyet. A legjutányosabb síbérletet Pozsonyban találod, a Horvát utca 5. alatt!” – írta a rendőrség karácsony tájékán Ľuboš Kosíknak, az ország egyik legkeresettebb, hosszú évek óta keresett bűnözőjének. A Horvát utca 5. alatt található a pozsonyi Igazságügyi Palota fogháza.

Kosík telefonon jelentkezett be a Sme szerkesztőségénél, egyenesen Maliból, ahol 2016 óta tartózkodik. Az akkori köztársasági elnök, Michal Kováč külföldre hurcolása körüli bűnvádi eljárás egyik első számú vádlottja, akkor szökött külföldre, amikor a Legfelsőbb Bíróság 14 évnyi fegyházbüntetésre ítélte egy váltóhamisítási ügy kapcsán.

Nem sokkal azt követően, hogy Kosík Maliba érkezett, a helyi hatóságok lefogták, de 2018 novemberében szabadon engedték anélkül, hogy a szlovák rendőrség ismételt kéréseinek eleget téve kiadták volna az országnak.

Kosík még a börtönből többször jelentkezett a napilap szerkesztőségénél, mondván, szeretne beszélni a szlovák titkosszolgálat Ivan Lexa regnálása során elkövetett bűneiről. A többszöri ajánlat ellenére sem lett a dologból semmi, a szlovák hatóságok még azt is kétségbe vonták, egyáltalán Kosík e az, aki a szerkesztőséget hívogatja.

Hírdetés

– közölte a Maliban hasát süttető bűnöző.

Kosík levelet írt a szlovák ügyészségnek is, amelyben megjelölte jogi képviselőjét, majd „nehezményezte”, hogy a rendőrség nem is érdeklődött közvetlen rokonainál a hogyléte felől. Szlovákai egyik legkeresettebb bűnözője nem megy a szomszédba egy kis trollkodásért sem. A rendőrségnek küldött fotón egy az Interpol logóját viselő baseball sapkában mutatkozik, plusz tudatta velük, ha szeretnék kihallgatni, szívesen vendégül látja őket Maliban. A Sme azt írja, Kosíknak jelenleg nincs stabil munkája, időnként személyi edzéseket tart.

Az általa elpotyogtatott információk alapján a NAKA nyomozást indított ugyan ismeretlen tettes ellen, de mint mondják, két év alatt mindez nem vezetett eredményre.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »