Reagált a Népszabadság exújságírója Havasi szavaira

Orbán Viktor pénteken Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót az uniós kormányfők és államfők brüsszeli csúcstalálkozója után. Az eseményen jelen volt Halmai Katalin, az októberben felfüggesztett, majd bezáratott Népszabadság egykori újságírója is.

Őt azonban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kiküldte a teremből még a kezdés előtt, mondván, kicsi lenne a terem, ha minden blog szerzőjét meghívnák. Halmai egyébként előzetesen regisztrált az eseményre.

Hírdetés

Orbán az esemény után elbeszélgetett Halmaival, aki állampolgárként, lakossági fórum keretein belül diskurálhatott a miniszterelnökkel. Az újságíró szombaton blogján reagált a fentiekre. „Havasi valószínűleg nem egyeztetett a főnökével, mert Orbán Viktor az »állampolgári beszélgetést« megelőző sajtótájékoztatóján a Soros György befolyását firtató kérdésre azt válaszolta: »Általában jó ízlésű ember nem szeret beszélni olyanokról, akik nincsenek jelen. Különösen, ha már az őket képviselő újságíró sincs jelen«. Ez utóbbi én volnék. Halmai Katalin magyar állampolgár. Nem. Újságíró. Várjál! Ki is vagyok én? Állampolgár? Újságíró?”

Politikai tevékenység

Szerinte nem tudni, hogy a sajtófőnök „saját szakállára” nevezte állampolgárnak, vagy Orbán azt szűrte le a Halmaival folytatott beszélgetésből, hogy ő nem újságíró. Mindenesetre Havasi az RTL Klub szerint azt állítja, hogy az újságírónő „Brüsszelben végzett politikai tevékenysége választ ad a kérdésre. Mégpedig arra, hogy a kormányfő miért sejti Soros gyanús aknamunkáját a hátteremben” – áll a blogon.

Halmai a posztban bevallotta: végez politikai tevékenységet Brüsszelben. „Többször is elmondtam nyilvános brüsszeli fórumokon, hogy a Népszabadságot nem üzleti okok miatt zárták be. Soros György ért az üzlethez. De tessék elhinni, nem minden mondat tőle származik, amiben az üzlet szó szerepel” – zárta posztját.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »