Rázúdulnak a külföldi filmesek Magyarországra

Rázúdulnak a külföldi filmesek Magyarországra

A filmügyi kormánybiztos nem tart attól, hogy járványügyi kockázatot jelentene a külföldi produkciók és filmes bérmunkák magyarországi újraindulása. Káel Csaba az Aréna vendége volt csütörtök este, az adást pénteken 18 órától hallhatják az InfoRádióban.

Káel Csaba emlékeztetett, létezik egy biztonsági kódex, amely folyamatosan aktualizálva van a hatósági elvárásokhoz, úgyhogy ennek betartásával szerinte nem jelentene kockázatot, ha ismét megindulnának az amerikai filmesek nagyobb számban Budapestre dolgozni.

Annak ellenére sem, hogy a tengerentúlon a járványhelyzet pillanatnyilag meglehetősen rossz adatokat mutat, ráadásul az Operatív Törzs a napokban döntött arról, hogy Magyarország nem nyitja meg a határait a nem uniós állampolgárok előtt, egedül Szerbia a kivétel e tekintetben.

Hírdetés

Természetesen első, hogy egészséges legyen mindenki, hogy ne terjedjen tovább a vírus,

viszont az is nagyon lényeges, hogy Magyarország minél hamarabb be tudjon kapcsolódni a nemzetközi filmgyártsába, hiszen mindenki „mozgolódik a környékünkön” – emelte ki a filmügyi kormánybiztos, példaként említve: a csehek is bejelentették, hogy várnak külföldi produkciókat.

Az elővigyázatossági intézkedések kapcsán megjegyezte, alapelem, hogy mindenki csak érvényes és friss Covid-19-teszttel tud belépni az országba, bárhonnan is érkezzen, a biztonsági kódex pedig részletesen rögzíti, hogy a forgatások során milyen szabályokat kell betartani. Tulajdonképpen egy szabályzórendszerről van szó, és a produkció felelőssége, hogy ezt be is tartsa – emelte ki a szakember.

A teljes beszélgetést Káel Csabával meghallgathatják péntek este 18 órától az InfoRádió (FM 88,1) Aréna című műsorában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »