Rátörték az ablakot a kézis lányokra a BETOLAKODÓK, a félelem uralkodik Körmenden

Három nap sem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Mint arról beszámoltunk a helyiek megkérdezése nélkül, Bebes István fideszes polgármester asszisztenciájával nyitotta meg újra a kormány a körmendi ideiglenes befogadó állomás kapuit. Arról, hogy május 2-án már lakói is lesznek a menekült tábornak, egy múlt héten megrendezett sajtótájékoztatón hallottak először a város lakói a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatójától és a polgármestertől. Helyi forrásaink szerint a körmendieket megrázta a bejelentés, pláne, hogy a tábor nyitott, vagyis az abban lakó közel- és távol-keleti férfiak szabadon mozoghatnak a városban.

Elhelyezkedésére nézve az ideiglenesnek szánt befogadó állomás sátrai a Tesco-val szemben, a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók. Itt működik, a katonai sátrak közvetlen szomszédságában a város vérkeringésébe becsatornázott sportcsarnok, amely edzések, sportszakkörök állandó helyszíne, és amelyet ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a menekülttábort.

Ahogy többen lettek, agresszívvá váltak

Szerdán további körülbelül 40 migránssal gyarapodott a befogadó állomás, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. Miután a bevándorlók odagyűltek és a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot.

Hírdetés

Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték. Mint mondja, a szülők teljesen fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem valósult meg az őrzés-védés.

Miután sok szülő jelezte, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy egy ideig szünetelnek az edzések.

Veszélybe kerülhet a város sportélete?

Körmendi DMTE Egyesületbe napi szinten körülbelül 100 tinédzser jár sportolni, kosarasok s kézilabdások, akik az országos bajnokságban is szerepelnek. „Ebből a szezonból már csak egy NB2-es meccsük van hátra, de jövőre hogyan vegyünk részt a bajnokságban, ha nem tudunk hazai pályán edzeni?” – kérdezi Faragó András, aki bevallotta: ő maga is félti negyedikes és hetedikes lányát.

Egy körmendi szülő szintén arról számolt be lapunknak, hogy bár lánya aktív kézilabdás, azért nem engedi el a már meghirdetett nyári sporttáborba, mert az általuk is csak „határőr csarnoknak” hívott komplexumban nem látja garantáltnak gyermeke biztonságát.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »