Rászorulókhoz kerül a felújítás alatt álló pécsi Palatinus Grand Hotel volt bútorzata

Rászorulókhoz kerül a felújítás alatt álló pécsi Palatinus Grand Hotel volt bútorzata

Január 2-án a pécsi Palatinus Grand Hotel bezárta kapuit, hogy felújítsák a szállodát. Az ötemeletes hotel idegenforgalmi szempontból elavult, ám tökéletes állapotú teljes bútorzatát, padlószőnyegeit, valamint az épület régi nyílászáróit és egy professzionális konyha teljes felszerelését a Magyra Máltai Szeretetszolgálatnak adományozta és rajta keresztül a régió rászoruló családjainak.

Pécsi belvárosában, a Király utcában található, századfordulón épült szecessziós szálloda teljeskörű felújítás előtt áll, a hotel vezetősége pedig úgy döntött, hogy a bútorokat, a kicserélésre ítélt ablakokat és ajtókat, a szobákban és a folyosókon lerakott sok ezer négyzetméternyi padlószőnyeget, valamint a híres szállodához tartozó nagyüzemi konyha és rendezvényterem felszerelését teljes egészében jótékony célra ajánlja fel.

A szálloda kérésének megfelelően a bútorokat a segélyszervezet munkatársai szerelik szét és szállítják el az év első harmadában. A munkának január 3-án lehetett nekikezdeni, és a dél-dunántúli gazdaságfejlesztési koordinátorok a helyi máltai kollégák segítségével alig egy hónap alatt a szálloda öt emeletén már végeztek. Szó szerint lecsupaszították a szobákat, hiszen a padlószőnyegektől a villanykörtékig mindent le- és kiszereltek. A raktár és a nagyméretű ipari konyha maradt későbbre.

Hírdetés

A nagy költöztetés természetesen nagy logisztikát is igényel, naponta többször fordul meg a máltai kisbusz a hotel és a szeretetszolgálat regionális raktára között, ahol a beérkezett bútorokat folyamatosan szelektálják, rendszerezik és készítik elő a tovább szállításra. A szállodai használatra már nem, ám a mindennapokra tökéletesen alkalmas ágyak, székek és szekrények nem pihennek sokáig a raktárban, jellemzően már a megérkezésüket követő napon rászoruló családhoz, máltai intézménybe vagy Jelenlét Pontra kerülnek. A padlószőnyegeket kisebb igazítások, javítások után szintén családoknál terítik le újra.

A nyílászárók felhasználása némileg lassabb folyamat, hiszen beszerelésük előzetes felméréseket és építészeti beavatkozásokat igényel, amit a régió Tetőkommandója végez el. Azokból az ablak- és ajtóüvegekből, amelyeket nem tudnak sehova sem beépíteni, üvegházak készülnek, amelyeket a Felzárkózó települések programhoz tartozó CsaládiKert projektben használnak majd fel háztáji növénytermesztéshez.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »