Raši: nem adjuk a házelnöki széket

Raši: nem adjuk a házelnöki széket

A koalíciós Hlas-SD nem cserélné el a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elnöki székét másra. A párton belül nem foglalkoztak a témával.

Richard Raši  beruházási és informatizáciért felelps miniszter a kormányülés előtt kijelentette, hogy a koalíciós megállapodás a parlamenti választások eredménye alapján érvényes.

Nem látunk semmi okot annak, hogy ez bármilyen módon megváltozzon”

– mondta Raši, akit Peter Pellegrini (Hlas-SD) elnökké választása után a párt a házelnöki tisztségre jelölt.

Hírdetés

Raši tájékoztatása szerint a házelnökké történő megválasztására a júniusi európai parlamenti választások és az elnök beiktatása után kerül sor.

Ahhoz, hogy eljussak oda, valakinek meg kell választania engem, és Andrej Danko (SNS) valószínűleg másképp vélekedik erről”

– mondta Raši. Hozzátette: megválasztása ezért Danko európai parlamenti választási eredményétől függ majd. Ha Danko számára pozitív lesz az eredmény, az is az ő döntésén múlik, hogy érvényesíti-e az európai parlamenti mandátumát.

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök a hétvégén kijelentette, ha Pellegrini lenne az elnök, ő a miniszterelnök, Danko pedig a házelnök, az biztosítaná a kormánykoalíció stabilitását. Tiszteletben tartja azonban, hogy a poszt az érvényes  koalíciós megállapodás szerint a Hlast illeti.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »