Rapport döntetlennel folytatta

Rapport döntetlennel folytatta

Rapport Richárd remizett Fabiano Caruanával a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján a pénteki 12. fordulóban.

A végig kiegyenlített partiban az amerikai nagymester ugyan gyalogelőnyre tett szert a világos bábukat vezető magyar riválisával szemben, de Rapport biztosan tartotta az állást, így a 44. lépésben született döntetlen.

Hírdetés

A magyar sakkozónak egy győzelem és három vereség mellett ez volt a nyolcadik pontosztozkodása, amivel összesítésben továbbra is holtversenyben a hatodik helyen áll.

Rapport a szombati szünnapot követően vasárnap az orosz éllovassal, de az ukrajnai háború miatt a FIDE, a Nemzetközi Sakkszövetség égisze alatt induló Jan Nyepomnyascsijjal ül asztalhoz. Carlsen előző kihívójának világossal mindössze fél pontra van szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa a tornagyőzelmét, miután pénteken a kínai Ting Li-zsen vereségével két pontra növelte az előnyét. Eredmények, 12. forduló:

Rapport Richárd-Fabiano Caruana (amerikai) döntetlen Ting Li-zsen (kínai)-Tejmur Radzsabov (azeri) 0-1 Jan-Krzysztof Duda (lengyel)-Alireza Firouzja (francia) döntetlen Jan Nyepomnyascsij (FIDE)-Hikaru Nakamura (amerikai) döntetlen Az állás: 1. Nyepomnyascsij 8,5 pont, 2. Ting, Nakamura 6,5-6,5, 4. Caruana, Radzsabov 6-6, 6. RAPPORT, Duda 5-5, 8. Firouzja 4,5


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »